Απώλεια του τώρα με αφορμή τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ας μην κρυβόμαστε, με τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και κάθε ανθρώπου ιδιότητας - μεγέθους, της γενιάς, της παρέας αν προτιμάτε του Μαχαιρίτσα, όλοι οι απλοί ακροατές που δεν είχαμε προσωπική επαφή και τριβή με τον άνθρωπο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στεναχωριόμαστε,  ίσως πονάμε, θρηνούμε..... αλλά για το παρόν που χάνεται, το παρόν μας, την ζωή μας δηλαδή που περνά καθώς μεγαλώνουμε. Ακούμε τα τραγούδια, τις μουσικές του και βλέπουμε την εξέλιξη σαν να 'μαστε σταματημένοι όλοι εμείς και τα χρόνια να πέρασαν.  

Όπως περίπου έχει πει κι ο Χρόνης Μίσσιος / ''κάθε μέρα που περνά πηγαίνουμε προς τον θάνατο'', κι έρχονται γεγονότα όπως ο θάνατος ανθρώπων σαν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κι αυτό επιβεβαιώνεται με τον ''πιο εμφατικό για εμάς τρόπο''.

Τον πραγματικό πόνο, την ουσιαστικά βαθιά απώλεια την βιώνουν η οικογένεια, οι συγγενείς, οι συνεργάτες του. Εμείς όλοι οι απλοί ακροατές, είμαστε τυχεροί που μάθαμε τα τραγούδια του, που γεννήθηκαν και θα γεννιούνται συναισθήματα από την δουλειά, το έργο του Μαχαιρίτσα.

Ας είναι καλά εκεί που θα πάμε όλοι κάποια στιγμή..... και αν τώρα ακούμε κάποιο απ’ τα τραγούδια του ας το απολαύσουμε με το μεδούλι της ύπαρξής μας ΤΩΡΑ!!!!!

β.ψ.

Σχόλια