“Γεννήθηκα στο Αργοστόλι”-Περικλής Κοροβέσης-Σαν Σήμερα 20 Ιουλίου 1941

Από το kefalonitikanea.gr / 07.20
Αγάπησε την πατρίδα αυτή και πάντα την ανέφερε στις διηγήσεις του. Είτε στις φιλικές, είτε στις... "επίσημες"... 

Ακριβώς σαν σήμερα, 20 Ιουλίου του 1941, στην Κεφαλονιά και πιο συγκεκριμένα στο Αργοστόλι, γεννήθηκε ένας σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, πολιτικός, “δάσκαλος” και τόσα άλλα.

Είναι (και όχι ήταν) ο Περικλής Κοροβέσης που “έφυγε” μόλις πρόσφατα από τη ζωή, στις 11 Απριλίου του 2020, πλήρης εμπειριών και αγώνων, δυστυχώς όμως, καθόλου πλήρης ημερών. Γι αυτό, όσοι και όσες τον έζησαν έστω και λίγο από κοντά, έχουμε την πίκρα μιας πρόωρης απώλειας, μαζί βέβαια με τη θύμηση μιας απαράμιλλης ευγενικής γλύκας, στο πρόσωπο και τον λόγο του.

Η Κεφαλονιά, ο τόπος που τον γέννησε-θα το ξαναπούμε-δεν τον τίμησε ακόμη επίσημα. Και προφανώς δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Όχι φυσικά ότι μια τιμητική εκδήλωση ή κάτι άλλο, πόσο μάλλον μετά τον θάνατό του, θα την είχε ανάγκη είτε ο ίδιος, είτε η αναμφισβήτητη προσφορά του. Τόσο στην κοινωνία, τον λαό μας και τους αγώνες τους, όσο και στα γράμματα, την αρθρογραφία και τον πολιτισμό.

Όμως, του αξίζει. Πολύ απλά και πέρα από όλα τα υπόλοιπα, γιατί αγάπησε την πατρίδα αυτή και πάντα την ανέφερε στις διηγήσεις του. Είτε στις φιλικές, είτε στις… “επίσημες”.

Κάτι που θα το δούμε και στο αφιέρωμα της ΕΡΤ και του Άρη Σκιαδόπουλου, το 2005, στην εκπομπή «Δρόμοι». Με τον Περικλή Κοροβέση να θυμάται τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, όπου γεννήθηκε, τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου και με αναφορά στους καταστροφικούς σεισμούς της Κεφαλονιάς το 1953.

Και με μια αφήγηση για την πρώτη φορά που ήρθε ο ίδιος σε επαφή με την… βία, μόνο και μόνο επειδή μιλούσε… Κεφαλονίτικα.

Αξέχαστος!!!

(Εδώ το σχετικό δημοσίευμα που περιέχει και το αναφερόμενο VIDEO. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σε απευθείας προβολή)

Στ.Αντ/Κεφαλονίτικα Νέα

Δείτε επίσης
Ο Περικλής Κοροβέσης μέσα μας
Ο Περικλής Κοροβέσης μιλά στο keep-life

Σχόλια