10 ανέκδοτα που μόνο οι πολύ έξυπνοι θα καταλάβουν

Από το mikropragmata.lifo.gr / Δημήτρης Καβατζικλής
Από την τέχνη ως τη λογοτεχνία και τη μουσική, ο Independent συνέταξε μια λίστα με τα πιο έξυπνα ανέκδοτα που θα εκτιμήσουν μόνο τα πιο έξυπνα άτομα.

Να τα

1. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της άγνοιας και της απάθειας; Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει.
Ψάξτε τον ορισμό της άγνοιας και της απάθειας και θα καταλάβετε αμέσως την ουσία του αστείου.

2. Πόσοι σουρεαλιστές χρειάζονται για να βιδώσουν μια λάμπα; Ένα ψάρι.
Αυτό το ανέκδοτο αφορά το καλλιτεχνικό κίνημα του Σουρεαλισμού, το οποίο επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία παράξενης, παράλογης τέχνης. Από μόνο του, το ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί σουρεαλιστικό.

3. Δύο άτομα υδρογόνου περπατούν στο δρόμο, όταν το ένα φωνάζει, «Γαμώτο! Έχασα το ηλεκτρόνιο μου!». Το άλλο ρωτά «Είσαι σίγουρος». «Ναι, είμαι θετικός!»
Για χημικούς. Τα άτομα υδρογόνου είναι θετικά ιόντα που αποτελούνται από ένα πρωτόνιο στον πυρήνα που περιβάλλεται από ένα ηλεκτρόνιο.

4. Ένας βιολόγος, ένας φυσικός και ένας μαθηματικός στέκονται μπροστά σε ένα άδειο σπίτι. Βλέπουν δύο άτομα να μπαίνουν και τρία να βγαίνουν. Ο βιολόγος προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο δηλώνοντας, «Λοιπόν, πρέπει να έχουν αναπαραχθεί». Ο φυσικός προσφέρει μια διαφορετική εξήγηση. «Πρέπει να υπήρξε σφάλμα στη μέτρηση». Και ο μαθηματικός λέει, «αν μπει ακόμη ένα άτομο μέσα, τότε το σπίτι θα είναι ξανά άδειο.»
Αν υποθέσουμε ότι σπίτι = 0. 2 άτομα μπαίνουν μέσα 2 + 0 = 2. 3 άτομα βγαίνουν έξω. Δεδομένου ότι 2 άτομα μπήκαν στο σπίτι, και 3 βγήκαν, αυτό σημαίνει ότι το σπίτι ισούται τώρα με -1. Αν λοιπόν ένα άτομο μπει στο σπίτι τότε -1 + 1 = 0, οπότε το σπίτι είναι ξανά άδειο.

5. Ακούσατε το νέο συγκρότημα με το όνομα 1023 MB; Δεν έχουν ακόμα gigs.
Λογοπαίγνιο με τις λέξεις gig/gigabyte. Ένα gigabyte ισούται με 1.024 MB. Επειδή το συγκρότημα είναι μόνο 1.023 MB, δεν έχουν ακόμη gigs.

6. Ο Heisenberg οδηγεί με ταχύτητα στην εθνική οδό. Τον σταματάει ένας αστυνομικός και του λέει: «Έχεις ιδέα πόσο γρήγορα έτρεχες;» Και ο Heisenberg απαντά: «Όχι, αλλά ήξερα πού βρισκόμουν».
Ο Werner Heisenberg ήταν Γερμανός φυσικός. Η διάσημη «Αρχή της Αβεβαιότητας του Heisenberg» υποστηρίζει ότι ενώ μπορούμε να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ένα κβαντικό σωματίδιο ή πόσο γρήγορα κινείται, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε που βρίσκονται δύο σωματίδια ταυτόχρονα.

7. Τι παίρνουμε όταν διασταυρώσουμε ένα αστείο με μια ρητορική ερώτηση;
Εδώ δεν χρειάζεται απάντηση επειδή η ερώτηση είναι ρητορική.

8. Ένας Ρωμαίος γερουσιαστής μπαίνει στη Γερουσία δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο Κικέρωνας κάνει ομιλία, οπότε σέρνει το κάθισμά του όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και ψιθυρίζει στον τύπο δίπλα του, «για τι πράγμα μιλάει;» και ο τύπος απαντά, «Δεν ξέρω, δεν έχει φτάσει ακόμη στο ρήμα.»
Ο Κικέρωνας ήταν γνωστός για το περίτεχνο ύφος της ρητορικής του που περιελάμβανε υπερβολικά μακρές προτάσεις, αφού καθυστερούσε εσκεμμένα να χρησιμοποιήσει το ρήμα για να δώσει έμφαση.

9. Ένας καθηγητής γλωσσολογίας λέει κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης ότι «στα αγγλικά, ένα διπλό αρνητικό αποτελεί θετικό. Αλλά σε ορισμένες γλώσσες, όπως τα ρωσικά, το διπλό αρνητικό εξακολουθεί να είναι αρνητικό. Ωστόσο, σε καμία γλώσσα στον κόσμο δεν μπορεί το διπλό θετικό να είναι αρνητικό. Τότε ακούγεται μια φωνή από το πίσω μέρος της αίθουσας: «Ναι, σίγουρα».
Ξεχωριστά το «ναι» και το «σίγουρα» θεωρούνται επιβεβαιωτικές λέξεις. Ωστόσο, τοποθετημένες δίπλα-δίπλα έχουν ειρωνική χροιά.

10. Ποτέ μην πείτε ένα λογοπαίγνιο σε ένα κλεπτομανή, θα το πάρει κυριολεκτικά.
Επειδή οι κλεπτομανείς έχουν την τάση να παίρνουν κυριολεκτικά τα πάντα.

Σχόλια