Ξέμπαρκα στην πλατφόρμα #01.21

31.01.21
Το soundtrack των τελευταίων ημερών του Γενάρη του 2021 ολοκληρώνεται με τρία τραγούδια αγαπημένα, δυο εγχώρια και ένα "εισαγωγής".
Βράδυ τελευταίας Κυριακής του μήνα με λευκό κρασί στο ποτήρι του "Κώστα", (εσύ ξέρεις Ανδρεας Μακρης ).
Καλό βράδυ,
καλή εβδομάδα,
καλή ακρόαση (σαν ραδιοφωνική εκπομπή)!!!! !


~ ~ ~ ~ ~ ~
27.01.21
Για αυτές τις στιγμές τρέχω, δύσκολο όμως πετυχαίνεται, όχι πάντα.... . αλλά συμβαίνει. Για την στιγμή, όχι για την ''μάχη'' μεταξύ του νου και της πραγματικής ύπαρξης. Για κάθε πέτρα που περνά, για κάθε ανηφόρα που βαριανασάνω, για κάθε κατηφόρα που με παρασύρει, για κάθε βήμα το βήμα, για τις μικρές στιγμές που φέρνουν οράματα. Σήμερα ήρθε ένα όταν απομονώθηκε η ύπαρξη απ' το νου.
Τα φωτογραφημένα αποσπάσματα απ' το βιβλίο του Echart Tolle ''Η δύναμη του τώρα'', εκδ. Η δυναμική της επιτυχίας.
~ ~ ~ ~ ~ ~
25.01.21
"Ποιος είναι ο πληθυντικός της ντροπής;"
Σκεφτόμουν καθώς έβλεπα το AGORA II ΔΕΣΜΩΤΕΣ του Γιώργου Αυγερόπουλου
Δείτε περισσότερα εδώ & εδώ 
~ ~ ~ ~ ~ ~
25.01.21
Σαν χθες 24 Γενάρη πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος το 2012.
"Η δουλειά μας, η σκηνοθεσία είναι σαν το οξυγόνο, απαραίτητο συστατικό ύπαρξης" είχε πει. Πάνω στην δουλειά, σε γύρισμα είχε το ατύχημα.
Όταν είσαι μικρός, νέος δεν καταλαβαίνεις το μεγαλείο των ταινιών του, καταλαβαίνεις κάτι, παίρνεις την ενέργεια όμως όταν ακούς μουσική από τις ταινίες.
Αργότερα ένα από αυτά που καταλαβαίνεις είναι η έννοια του "κουμπώματος" όταν ακούς τις μουσικές της Ελένη Καραΐνδρου και βλέπεις έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
~ ~ ~ ~ ~ ~
24.01.21
Συνάντησα άπειρα τέτοια λουλούδια σήμερα τρέχοντας, βαριόμουν να σταματήσω για να φωτογραφίσω. Τελικά λίγο πριν το τέλος μέσ' το μονοπάτι συνάντησα το συγκεκριμένο, σαν να μου μίλησε
Σταμάτησα, άνοιξα τσέπη, έβγαλα κινητό και του στάθηκα για λίγα δευτερόλεπτα.
Το άξιζε γενικά και ειδικά για αυτά που μου 'πε!!!! !
~ ~ ~ ~ ~ ~
21.01.21
Και οι δύο δεν πήγαν να παραδώσουν όταν οι πολίτες επέλεξαν άλλον στην θέση τους.
Μοιάζουν όπως δύο διαφορετικές σταγόνες υγρού.
~ ~ ~ ~ ~ ~
19.01.20
Επειδή έχω ακούσει πολλούς να εκφράζουν (με νόημα) την γνώμη – απορία: ‘’γιατί η Μπεκατώρου αποφάσισε τώρα να ανοίξει την παλιά ιστορία;’’
Σκέφτομαι, γιατί τώρα μπόρεσε, γιατί θα μπορούσε να πεθάνει σε βαθιά γεράματα και να μην το είχε καταφέρει, γιατί τώρα κατάφερε να συντονίσει σ’ όλη της την ύπαρξη τι της συνέβη.
Καλό είναι κάποια στιγμή να βγάζουμε τον σκασμό, ας σκεφτόμαστε ότι σκατά θέλουμε, δεν είναι όμως ανάγκη να τα βγάζουμε έξω…. .

Με σεβασμό στον άνθρωπο (όπως ορίζω τον άνθρωπο)!!!! !
                                                ~ ~ ~ ~ ~ ~
19.01.20
Το ένα είναι η πραγματικότητα, το άλλο το συναίσθημα.
Τι ισχύει;
Και τα δύο, όχι δυο, πάντρεμα είναι!!!! !
Καλό ξημέρωμα!!!! !

~ ~ ~ ~ ~ ~
18.01.20
~ ~ ~ ~ ~ ~
17.01.20
Παγωμένο τερέν, μικροπτώσεις σε μονοπάτια, τέλεια αίσθηση τρέχοντας πάνω στο χιόνι στους κρυμμένους απ'το χιόνι χωματόδρομους, αρκετά γλυστρίματα, κουβέντες πολλές, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά, άλλες καθόλου, αισθήσεις στο φουλ!!!! ! Αυτό είναι το τζόκερ, το Λόττο, το λαχείο, το ΚΙΝΟ, το στοίχημα, αυτά δηλαδή που πολλοί πολύ κυνηγάμε ενώ τα 'χουμε Παναγιώτης Τουλής
Καλή συνέχεια Κυριακής!!!! !
~ ~ ~ ~ ~ ~
13.01.20
Πόσα χωράν σε μια μέρα, σε μια μέρα, όχι σ' ένα 24ώρο, σε μια μέρα, απ' το πρωί που ξυπνάς μέχρι το βράδυ που θα πέσεις για ύπνο. Πόσα; Πόσα και πόσο διαφορετικά μεταξύ τους.
Που αρχίζουν; Πως τελειώνουν; Πως συναντιούνται; Πως μεταβιβάζονται;
Εδώ πάντως, σήμερα ορίζονται στην Σαλαμίνα, με γεύσεις και εικόνες από θράψαλα τηγανιτά με πατάτες, πάνω σε χάρτινο τραπεζομάντηλο με τον χάρτη του νησιού, δίπλα σε καρνάγιο, μετά από βόλτα στο παζάρι στο Σχιστό.
Και γίνεται η σύνδεση, απ' την Σαλαμίνα και τα παλιά στο εδώ και (τώρα θα έλεγα) πριν λίγο καιρό, τότε που απουσίαζε η ''καραντίνα όλων μας'' και αυτό το άκουσμα έφερνε και φέρνει στο μυαλό Πήρε και βραδιάζει
Να 'μαστε καλά να θυμόμαστε και να ζούμε κυρίως!!!! !
~ ~ ~ ~ ~ ~
07.01.20
Τώρα ότι με τα γεγονότα στην Αμερική χθες ήρθε στο μυαλό μου η ταινία του Σκορσέζε ''Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης'', είναι μάλλον τυχαίο;
~ ~ ~ ~ ~ ~
07.01.20
Στιγμές απ' τις στιγμές, με αναμνήσεις και δημιουργία άλλων αναμνήσεων!!!! !
~ ~ ~ ~ ~ ~
05.02.20
Του Βρούτση του έτσουξε τόσο πολύ που τον έβγαλε απ'το υπουργείο που στην παράδοση δεν έβαζε γλώσσα μέσα. Κατακόκκινος μιλούσε 10' τουλάχιστον πριν τον κόψει η ΕΡΤ, ο Χατζηδάκης απ' την άλλη είχε βλέμμα ας ανοίξει η γη να τον καταπιεί. #arxisantaorgana #naklesHnagelas
~ ~ ~ ~ ~ ~
02.02.20
Από τα μικρά φαίνεται πολλές φορές που πηγαίνει στο σύνολο του το καράβι.
Πριν λίγο στο δεύτερο πρόγραμμα Πάολα #freestaautiamas #freestonpolitismo #freepantou
~ ~ ~ ~ ~ ~
01.01.20
Μέρα που 'ναι σήμερα κι όλοι αφήνουν εδώ τις σοφίες τους είπα και εγώ να αφήσω την δική μου εδώ σε μορφή εικόνας!!!! !

Σχόλια