Ο Γιάννης Κούρος για τον κορονο'ι'ό

Από το f/b / Yiannis Kouros
01.04.20
Οι αρμόδιοι για τα μέτρα και τις αποφάσεις για τον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας θα πρέπει να σκεφτούν με σοφρωσύνη την τυχόν απαγόρευση του περίπατου ή άθλησης: Δεν καταλαβαίνω τι κακό κάνει, ή τι κίνδυνο διατρέχει κάποιος ανεξαρτήτως ηλικίας που τρέχει ή βαδίζει κατά μόνας! Η κοινωνία θα θρηνήσει περισσότερες απώλειες αν άνθρωποι με διαβήτη ή καρδιοπάθειες και άλλες παθήσεις παύσουν να κάνουν την καθημερινή τους άσκηση που τους κρατά στη ζωή και αναζωογονεί το ανοσοποιητικό τους. Κάποιοι που δεν γνωρίζουν τα οφέλη του αθλητισμού θα κάνουν καλό να μη παριστάνουν τους ειδήμονες... 

Και κλείνω με μια φράση μου, στην οποία πιστεύω ακράδαντα και την οποία συνεχώς καλούμαι να εκφράζω: "Ο άνθρωπος κινδυνεύει περισσότερο από την αδράνεια και μυϊκή ατροφία, παρά απ' την όποια δράση, άσκηση και κινητικότητα!"

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
04.04.20
Και μια τοποθέτηση για τους "άρτι αφιχθέντες" ή ευκαιριακούς "αθλούμενους"

Όσοι δεν έχουμε υπομονή και αντοχή, μπορεί να μας δίδεται τώρα η ευκαιρία να την αποκτήσουμε.... ΟΜΩΣ, η καρτερία είναι εσωτερική υπόθεση, αρετή και κατάκτηση. Κι όπως έχω τοποθετηθεί στο ντοκυμαντέρ "αενάως κινούμενος" πως " το αντέχω είναι πνευματικό ρήμα", ας το υιοθετήσουμε πριν μπούμε στη διαδικασία να το επιδιώξουμε και σωματικά. Το ότι από κάθε αρνητική κατάσταση η οποία δυσκολεύει, πρέπει να την αξιοποιούμε και να βγαίνουν και θετικά πράγματα, όπως και απ' το motto μου "απ' το πλην θα βγάζω συν" και να μη μείνει μόνο δικό.μου εφαλτήριο αισιοδοξίας και αγωνιστικού πνεύματος.

Κλείνω με το απόφθεγμά μου: "Η σωματική και καρδιοαναπνευστική αντοχή δεν αποκτάται αν εκ των προτέρων δεν έχουμε ψυχική υπομονή και καρτερία, ώστε να δεχτούμε τη σωματική φόρτιση και προσαρμογή στα προπονητικά προγράμματα".

Όπως και να 'χει, μετά την άρση της καραντίνας θα φανεί ποιοι είναι οι πιστά αθλούμενοι...

Σχόλια