«Xτύπα την»: 5 μικρά αγόρια δίνουν μία απάντηση για τη βία κατά των γυναικών (και ένα σχόλιο)

Από το womantoc.gr / Μάγκυ Παπαχρήστου
Ένα κοινωνικό πείραμα αποτελεί το πιο αφοπλιστικό, συγκινητικό σχόλιο που θα έπρεπε να παρακολουθήσουν όλοι οι άντρες αυτού του κόσμου.

Ένα μικρό κοινωνικό πείραμα που έλαβε χώρα στην Ιταλία αποτελεί την καλύτερη, την πιο ηχηρή απάντηση για την βία κατά των γυναικών. 

Η πλοκή πάει ως εξής: 5 αγόρια συστήνονται στον φακό, λέγοντας το όνομα τους και τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και, στη συνέχεια, γνωρίζουν, την Μαρτίνα, ένα όμορφο κορίτσι με μακριά ξανθά μαλλιά. Αρχικά καλούνται να περιγράψουν τι τους αρέσει πάνω της και οι απαντήσεις είναι αφοπλιστικά γλυκιές, όπως «Τα πάντα», «Τα μαλλιά της και τα χέρια της» ή «Θα ήθελα να είναι το κορίτσι μου». 

Έπειτα ζητάνε από τα αγόρια να χαϊδέψουν την Μαρτίνα, να της κάνουν μία αστείο γκριμάτσα και στο τέλος να την χαστουκίσουν. «Και τώρα...χτύπα τη. Χτύπα την δυνατά,» λέει ο άνθρωπος πίσω από την κάμερα. Τότε όλα τα αγόρια παγώνουν. Κοιτάζουν μία την Μαρτίνα και μία την κάμερα, τελικά σηκώνουν το κεφάλι και λένε «όχι». «Όχι, δεν θέλω να το κάνω αυτό». 

Όχι, γιατί δεν χτυπάμε γυναίκες ούτε με λουλούδι. Όχι, γιατί είμαι κατά της βίας. Όχι, γιατί είμαι άντρας. 

Δείτε το βίντεο
Σχόλιο keep life 
Ο αρχικός τίτλος ήταν: ''«Xτύπα την»: 5 μικρά αγόρια δίνουν μία απάντηση-πραγματική γροθιά για τη βία κατά των γυναικών''

Θεωρώ πως ο αρχικός τίτλος εμπεριέχει βία γι' αυτό τον άλλαξα σε: 
''«Xτύπα την»: 5 μικρά αγόρια δίνουν μία απάντηση για τη βία κατά των γυναικών''
β.ψ.

Σχόλια