Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω

photo: Παναγιώτης Τζάμαρος@fosphotos.com

Τους πείραξε ο Κατίδης. Χέστηκα και αν πρόκειται για την ΑΕΚ, χέστηκα και αν είμαι ΑΕΚ. Το 'χω γραμμένο και στο προφίλ του blog, μου μάθανε να ΄μαι ΑΕΚ και προσπαθώ να ξεμάθω, δεν αποδέχομαι τον τρόπο που παίζεται όλο το (ανισότιμο) παιχνίδι.

Την ''έπεσαν'' όλοι οι Ελληναράδες στο 20χρονο. Δεν τα ''βάζουν'' στην καθημερινότητά τους με τους οικείους (γνωστούς, φίλους, συγγενείς, συναδέλφους) που τόσα χρόνια ψηφίζουν τον κοινοβουλευτικό φασισμό της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τελευταία βάζουν στη βουλή και την Χρυσή Αυγή. Είναι πιο εύκολο να ορμάς στους άλλους, όχι στους δικούς, το κόστος είναι μικρό και η αποδοχή μεγάλη.

Αύριο 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Η μέρα είναι ΚΑΙ για αυτούς (τους κρυφούς), που ''κράζουν'' τον Κατίδη. Που ''κρύβονται'' στην ευυπόληπτη καθημερινότητά τους. Αλλά είπαμε στο στενό κύκλο....''παντελονάτα'' πράγματα.

Ένας αδούλευτος άνθρωπος 20 χρονών είναι σχεδόν λευκό χαρτί, οι μαλακίες που κάνει είναι άμεσα διορθώσιμες και το πιστεύω απόλυτα για τον Κατίδη. Δεν κόβεις, ούτε φτερά, ούτε πόδια, απλά δίνεις την διάσταση που πρέπει και αυτή δεν είναι ισόβια. Ισόβια είναι η μαλακία. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γιατί τελικά στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά και σε ανάλογες συμπεριφορές 20άριδων που ''ξεφεύγουν'', το άσχημο είναι πως τα παιδιά αυτά δεν έχουν να μάθουν μόνο από την βλακεία που έκαναν, έχουν να μάθουν να μην είναι σαν τον όχλο που τους κατακρίνει με τον χειρότερο τρόπο. 

Αυτό είναι το πιο δύσκολο.

υ.γ.
Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού το Keep- Life θα αναδημοσιεύει την αυριανή ημέρα άρθρα που αναφέρονται στον Ρατσισμό απ' όπου και αν προέρχεται σε όποιον και αν απευθύνεται. 

Το ζητούμενο όμως ίσως είναι η προσωπική απάντηση του καθένα προς τον εαυτό του στο ερώτημα, ''πόσο ρατσιστικά συμπεριφέρομαι στην καθημερινότητά μου;''

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Για την ιστορία να πούμε ότι όπως διαβάζουμε στο www.sansimera.gr η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μας καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

β.ψ.

Σχόλια