ΚΕ.Θ.Ε.Α. Έκθεση αφίσας στα Γιάννενα

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ διοργανώνει στα Ιωάννινα αναδρομική έκθεση αφίσας υπό τον τίτλο “Happy Rebirthday” με θέμα τα ναρκωτικά, την πρόληψη και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στα Παλιά Σφαγεία από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2012.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ. 

Παρουσιάζονται επίσης αφίσες του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» που ιχνογραφούν την πορεία του, από την πρώτη φορά που λειτούργησε το 1994 ως «Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών» μέχρι σήμερα, μέσα από δράσεις και μηνύματα πρόληψης.
Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων. 

Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχονται πληροφορίες και θα πραγματοποιούνται ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα την πρόληψη και την απεξάρτηση σε μαθητές, γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους. 

info:
Χώρος: Πολιτιστικός Πολυχώρος στα Παλιά Σφαγεία
Διάρκεια: 13 έως 19 Οκτωβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας: 
Πρωί: Σάββατο έως Παρασκευή 10.00 - 13.00
Απόγευμα: Σάββατο έως Παρασκευή 18.00 - 20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 19:00.
Η αίθουσα της έκθεσης παραχωρήθηκε ευγενικά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ τηλ. 26510 64077, 26510 64059 

www.kethea.gr

Σχόλια