Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους


Με τέσσερα παιδιά να έχουν εγκαταλειφθεί σε διάστημα λίγων ημερών, το BBC αναφέρει ότι η οικονομική κρίση στη χώρα αναγκάζει τους Έλληνες να εγκαταλείψουν το πιο σημαντικό αγαθό, τα παιδιά τους.
"Οι Έλληνες είναι πολύ φτωχοί, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους", σημειώνει, αναφέροντας αρκετά περιστατικά εγκατάλειψης παιδιών από τους γονείς τους σε ιδρύματα και νοσοκομεία.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην "Κιβωτό του Κόσμου", του πατέρα Αντώνιου, και υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα τέσσερα παιδιά εγκαταλείφθηκαν στα σκαλοπάτια του ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό μόνο λίγων ημερών.
"Δεν θα έρθω να πάρω την Άννα σήμερα γιατί δεν μπορώ να τη φροντίσω. Σε παρακαλώ να την προσέξεις. Συγγνώμη, η μητέρα της", ήταν το μήνυμα που έλαβε μία νηπιαγωγός στην Αθήνα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην περίπτωση ενός ζευγαριού που τα δίδυμα μωρά του νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση επειδή η μητέρα ήταν υποσιτισμένη και της ήταν αδύνατον να τα θηλάσει.
Υποθέσεις όπως αυτές, σημειώνεται, είναι σοκαριστικές για μία χώρα που οι οικογενειακοί δεσμοί είναι τόσο ισχυροί, με την κοινωνία να θεωρεί ότι τέτοια περιστατικά θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες.
news247.gr / Μαρίνα Κουτσούμπα

Σχόλια