Αυτή που Κατέλαβε τη Wall street / Διαδήλωνε Με Πλακάτ «Ψάχνω Δουλειά» Και Προσελήφθη Σε Χρηματιστηριακή (copy)

Για πολλούς Αμερικανούς, και δη Νεοϋορκέζους του Μανχάταν, οι διαδηλωτές του κινήματος «καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» δεν ήταν παρά ένα μάτσο κωλόπαιδα με ακροαριστερές ουτοπικές απόψεις, που βρόμιζαν την περιοχή τους.

Αρκετές φορές περνούσαν δίπλα τους φωνάζοντας σαρκαστικά «άντε να βρείτε καμιά δουλειά», θεωρώντας την παρουσία τους εκεί περισσότερο παρασιτική απ' ό,τι ουσιαστική.

Η Τρέισι Πόστερ ήταν για μεγάλο διάστημα μια από τους χιλιάδες αγανακτισμένους που διαδήλωνε καθημερινά ενάντια στην απληστία της Γουόλ Στριτ και των συμφερόντων που εξυπηρετεί. Εφτιαχνε πανό, χτυπούσε τύμπανα και διαδήλωνε στο πάρκο Ζουκότι μαζί με το υπόλοιπο 99% ενάντια στο 1% των καλοπληρωμένων της Γουόλ Στριτ.

Εχοντας διδακτορικό στη βιοχημεία, την εξόργιζε η αντιμετώπιση των περαστικών όταν την έβλεπαν με πανό να διεκδικεί μια ισότιμη και δίκαιη κοινωνία για όλους.

«Οταν μου έλεγαν υποτιμητικά να ψάξω να βρω καμιά δουλειά αντί να χασομεράω στους δρόμους, ήθελα να τους απαντήσω πως ψάχνω, αλλά σίγουρα δεν θα έπειθα κανέναν» λέει.

Ετσι, αποφάσισε να κάνει δημοσίως γνωστό πως ψάχνει για δουλειά και αντάλλαξε το παλιό πανό με ένα νέο,, που έγραφε «Αναζητώ εργασία, ζητήστε το βιογραφικό μου».

Τη δεύτερη κιόλας μέρα, ο Γουέιν Κάουφμαν ανώτατο στέλεχος μιας οικονομικής εταιρείας της Γουόλ Στριτ, την είδε να στέκεται με το πανό στα χέρια και την πλησίασε.

Ζήτησε το βιογραφικό της, το οποίο βρήκε εντυπωσιακό, συνομίλησε μαζί της και λίγες μέρες αργότερα της πρότεινε μια θέση εργασίας στη Γουόλ Στριτ.

Σήμερα η Τρέισι εργάζεται για τον «εχθρό», στην εταιρεία οικονομικών Τζον Τόμας, για λογαριασμό της οποίας ερευνά νεοσύστατες βιοχημικές εταιρείες. Σύντομα μάλιστα σκοπεύει να περάσει από εξετάσεις προκειμένου να λάβει την απαραίτητη άδεια πιστοποίησης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και να περάσει για τα καλά στην απέναντι πλευρά.

Η δουλειά της, όπως ήταν αναμενόμενο, δυσαρέστησε πολλούς από τους παλιούς της συντρόφους στο κίνημα, που την αντιμετωπίζουν ως «προδότρια» λέγοντας ότι τους χρησιμοποίησε για να γίνει μέρος του συστήματος που πολεμούσε.

Η απάντησή της πάντως, πως «δεν προδίδει τις απόψεις της και σκοπεύει να διαδηλώσει ξανά στο μέλλον για κάτι που θεωρεί λάθος», δεν φαίνεται να τους πείθει, παρ' ότι οι πιο αποτελεσματικοί κατάσκοποι είναι συνήθως αυτοί που δρουν εκ των έσω.

enet.gr / Γιούλα Ζαχιώτη





Σχόλια