ΤΩΡΑ Χαριστικό παζάρι στη Φωκίωνος


Ενα πείραμα προεόρτιας συνύπαρξης των καταστηματαρχών της Φωκίωνος Νέγρη με τις ομάδες που συμμετέχουν στην «Ανοιχτή Δημοτική Αγορά Κυψέλης» θα βρίσκεται σε εξέλιξη απόψε. Η Συνέλευση της Ανοιχτής Δημοτικής Αγοράς οργανώνει χαριστικό παζάρι που ξεκινά στις 5 μ.μ., ενώ μετά τις 9.00 μ.μ. οργανώνεται συναυλία με τους Αέρα Πατέρα, Three way plane, Ρήγας (Εξοδος Κινδύνου), Productive, Ηρακλής και Λερναία Υδρα, Σπύρο Γραμμένο, Genitals και Ρεμπέτικη Κομπανία.

Από τη δική τους πλευρά, το Συντονιστικό των επιχειρηματιών καφέ-μπαρ-εστιατορίων της Φ. Νέγρη οργανώνει για πρώτη φορά γιορτή μετά τις 6.30 μ.μ., κατά τη διάρκεια της οποίας θα φωτιστεί το δέντρο (αροκάρια) μπροστά από τη Δημοτική Αγορά και θα υπάρχει δωρεάν μπουφές με γλυκά και DJ με μουσική.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εκδηλώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μέσα στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα, όπου η δημοτική αρχή Καμίνη θέλησε να περάσει απόφαση απομάκρυνσης των ομάδων της Αγοράς προκειμένου να στεγάσει εκεί δημοτικές υπηρεσίες. Εκπρόσωποι των ομάδων ήλθαν στη συνεδρίαση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, με συνέπεια να καταγγελθούν από το δήμαρχο Γ. Καμίνη στο δημοτικό συμβούλιο για «λεκτική και σωματική βία». Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Γ. Δενδρινός μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν κινήσεις που θα ζωντανέψουν την περιοχή.

Από τη δική τους πλευρά οι ομάδες της Αγοράς δηλώνουν ότι οι αποψινές εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων «να κλείσει τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, μετατρέποντάς την από έναν ελεύθερο κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο σε χώρο στέγασης των γραφείων του διαμερισματικού συμβουλίου».


enet.gr / ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σχόλια