Μοντέλα της Renault που έχουν αγαπηθεί μέσα στα χρόνια

Από το thestival.gr
Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε μια αυτοκινητοβιομηχανία για την αξιοπιστία, την απόδοση και την καινοτομία της, τότε η Renault είναι σίγουρα μία από αυτές. Το αξιοζήλευτο ιστορικό της, με τα σπουδαία της αυτοκίνητα, είναι αρκετό για να πείσει κάθε αγοραστή να περιηγηθεί στην ευρεία γκάμα των μοντέλων της και να επενδύσει σε αυτά. Το τρίπτυχο της λειτουργικότητας, της ασφάλειας και του στυλ, την καθιστά ως κορυφαία επιλογή, η οποία εγγυάται μια μοναδική οδηγική εμπειρία.

Η Renault, ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, μέχρι και σήμερα, φέρει τη σφραγίδα της γαλλικής φινέτσας και της τεχνολογικής υπεροχής και συνεχίζει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί. Έτσι λοιπόν, μέσα από αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε όλα τα μοντέλα που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα, αλλά και που έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι μέσα στο πέρασμα των χρόνων! Πάμε να τα δούμε μαζί!

1. Renault Clio
Από τότε που η πρώτη γενιά της Renault Clio έφτασε στις αντιπροσωπείες το 1990, οι αγορές του συγκεκριμένου μοντέλου εκτοξεύτηκαν, αγγίζοντας πωλήσεις σε παραπάνω από 120 χώρες.

Κάθε φορά, έρχεται για να ξεπεράσει το προηγούμενο μοντέλο και να “χτίσει” πάνω στα πλεονεκτήματά του, με νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς, όπως στην ασφάλεια, την απόδοση και τη συνολική ποιότητα του αυτοκινήτου.

Η δέσμευση στην αντοχή και την ανθεκτικότητα, δικαιολογούν τη δημοφιλία του και κάνουν το Renault με leasing ακόμα πιο ελκυστικό. Την ίδια στιγμή, η αδιαμφισβήτητη ευελιξία του κερδίζει καθημερινά πολλούς θαυμαστές, αφού χάρη στην ευρεία ποικιλία εκδόσεων, ο καθένας μπορεί να βρει το Clio που ταιριάζει όχι μόνο στις ανάγκες, αλλά και τον προϋπολογισμό του! Το διακριτικό και στυλάτο εξωτερικό του δίνει ένα σπορ, αλλά και μοντέρνο φινίρισμα, ενώ το εσωτερικό του παραμένει ευρύχωρο, άνετο και πρακτικό τόσο για τις καθημερινές μετακινήσεις, όσο και για τις εξορμήσεις!

2. Renault Captur
Η Renault προέβλεψε τη “φρενίτιδα” με τα SUV κι έκανε τη λαμπρή εισαγωγή του μοντέλου Captur το 2013. Οι εντυπωσιακές, αλλά συνάμα απαλές καμπύλες του εξωτερικού του, σε συνδυασμό με τον προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό του εσωτερικού του, ικανοποιούν κάθε αγοραστή που αναζητά κομψότητα, απόδοση και προηγμένη τεχνολογία.

Μάλιστα, πολλοί το θεωρούν ιδανικό και για πρώτο αυτοκίνητο, αφού όχι μόνο προσφέρει μια βελτιωμένη, πανοραμική ορατότητα, αλλά είναι και “εξοπλισμένο” με πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι διπλοί αερόσακοι, το brake assist, οι αισθητήρες παρκαρίσματος, το σύστημα ειδοποίησης ταχύτητας κι η κάμερα οπισθοπορείας, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα, που κάθε νέος, αλλά και παλιός οδηγός θα εκτιμήσει. Ενώ παράλληλα, τα προσεκτικά σχεδιασμένα ελαστικά του μειώνουν τους κραδασμούς και προσφέρουν μια άνετη κι ομαλή οδήγηση ακόμα και σε ανώμαλες επιφάνειες. Όλα αυτά, ενισχύουν την εμπειρία οδήγησης κι επιβεβαιώνουν την αφοσίωση της Renault στην ασφάλεια και την άνεση των επιβατών της!

3. Renault Megane
Η εύρεση του ιδανικού οικογενειακού οχήματος γίνεται εύκολη με το Renault Megane. Από το 1995, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Renault, γεγονός που δικαιολογεί τις πολλαπλές εκδόσεις, όπως το απλό hatchback, το coupe, το sedan και το cabrio, καλύπτοντας έτσι κάθε ανάγκη ή προτίμηση του αγοραστή. Είτε κινείται μέσα στην πόλη, είτε στον αυτοκινητόδρομο, το Megane ανταποκρίνεται με επιτυχία σε κάθε “δοκιμασία”.

Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας υλικά, το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την άνεση των επιβατών, ενώ η τακτοποιημένη του διάταξη είναι ταυτόχρονα εργονομική και πρακτική. Είναι αρκετά ευρύχωρο για να εξυπηρετήσει μια ολόκληρη οικογένεια και την ίδια στιγμή είναι αρκετά συμπαγές για να ελιχθεί με ευκολία στην κίνηση της πόλης. Τέλος, η ποικιλία κινητήρων, τόσο βενζίνης, όσο και ντίζελ συνδυάζουν την υψηλή απόδοση με την ισχυρή επιτάχυνση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, για μια ακόμα πιο συνειδητή και περιβαντολογικά υπεύθυνη οδηγική εμπειρία!

4. Renault 5
Το Renault 5 εισήχθη στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας τη δεκαετία του ‘70 κι από τότε, έχει γράψει ιστορία ως ένα από τα πιο εμβληματικά οχήματα. Ο εκλεπτυσμένος γαλλικός σχεδιασμός του, σε συνδυασμό με την υψηλή του αξιοπιστία, κέρδισαν τις καρδιές πολλών οδηγών, πράγμα που διατηρεί ακλόνητη τη φήμη του μέχρι και σήμερα.

Παρά το μικρό του μέγεθος, η έξυπνη σχεδίασή του προσέφερε αρκετό χώρο τόσο στους επιβάτες, όσο και στις αποσκευές, κάνοντας το αυτοκίνητο πρακτικό κι εξυπηρετικό σε κάθε του διαδρομή. Επιπλέον, κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις, όπως το Renault 5 Turbo, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών, από τους καθημερινούς οδηγούς, μέχρι και τους λάτρεις της ταχύτητας. Τώρα, το R5 επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, με την E-Tech εκδοχή του. Προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σήμερα, το νέο μοντέλο στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση κι υπαγορεύει τις αξίες της ασφάλειας, της απόδοσης και της βιωσιμότητας!

Τα αυτοκίνητα της Renault, δικαίως χαρακτηρίζονται ως “η επιτομή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας”. Η ίδια, θα συνεχίζει να ηγείται στον τομέα της και να προσελκύει όσους αναζητούν ποιότητα, καινοτομία και αξία στην επιλογή του οχήματός τους!

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια