Υπεύθυνη δήλωση

Από το f/b Tellos Filis
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Δεν έχω ιδιόκτητο σπίτι, εξοχικό, θέρμανση κεντρική, αμάξι, τηλεόραση και χρηματα σε τραπεζες, ούτε ομολογα, ουτε επενδύσεις. Πάντα έδινα και ποτέ δεν ζήτησα, ούτε πήρα. Το τιμαλφή μου ειναι τα Βιβλία μου, οι δίσκοι μου, οι ταινίες και οι πίνακες ζωγραφικής.
Είμαι περηφανος που εργαζομαι 47 ολόκληρα χρόνια κι ακόμη δεν μου δινουν συνταξη αν κι εχω προ πολλου συμπληρώσει τα ενσημα μου.
Ντρεπομαι που περιμενω 8 μήνες σε λίστα προτεραιότητος για να κανω μια εγχείρηση στη σπασμένη κλείδα του δεξιού μου ώμου και τα λιγοστα μου χρηματα τα ξοδεψα σε ιδιωτικους φυσιοθεραπευτές, για να μπορω να κανω έστω ενα υποτυπώδες μπάνιο υγιεινής...
Χαίρομαι που στη σωστη ηλικια, ερωτευτητα, ταξιδεψα σε ολο τον κόσμο, γνωρισα άλλους πολιτισμούς. Χόρτασα λάθη, αστοχίες και χαρές.
Δεν φοβήθηκα ποτέ τους μετανάστες και βοήθησα έμπρακτα ανθρώπους ανέστιους κι αναγκεμένους που φύγαν με τα παιδιά τους για να σωθούν από αδικους ανώφελους πολέμους.
Κυκλοφορώ στην πόλη μου με το το T-shirt μου που γράφει:
"Οι ΝΑΖί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ" και δεν φοβαμαι ουτε ντρέπομαι.
Ποτέ μου δεν ασχολήθηκα με την Πολιτική έτσι όπως την εννοούν αυτοί, που κάποτε φώναζαν και το πίστευαν :
"Ψωμί - Παιδεία- Ελευθερία"
Ντρέπομαι που οι απόφοιτοι Λυκειου της πατρίδας μου απο Ιστορία διδασκονται μέχρι το ΟΧΙ του Μεταξά.
Εxουν γίνει κοσμοϊστορικά γεγονότα απο τότε... που τα αγνοούν
Με αυτή την κρατική εκπαιδευτική ημιμάθεια εχει ριζώσει η Ακροδεξιά στη ΧΩΡΑ μου. To ξέρω και το ξέρουν 80 χρόνια τώρα.
Δεν 'εχω αυταπάτες

Η "ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" εχει μια τεράστια ΕΥΘΥΝΗ:
ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ της βάσης
κι αυτό αυτόματα την καταργεί απο οτιδήποτε Δημοκρατικό κι Αριστερό, ας εχουν τις αυταπάτες τους , ας λένε ο,τι επιχειρήματα θέλουν, είναι δικαίωμά τους.

Εγω θα συνεχίσω εστω ολομόναχος να βοηθάω τους αναγκεμένους , αυτους που δεν εχουν να πληρωσουν το νοικι τους ή να ντυσουν τα παιδια τους απο τις 15 του μηνός.
Θα είμαι πάντα μ' αυτους που Χριστούγεννα δεν ξέρουν τι σημαίνουν, όχι γιατι δεν πιστευουν, αλλά γιατι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

Οι ιδεολογίες γκρεμίστκαν το 1989, ημουν παρών στην πτώση τους.
Τώρα πολυ απλά καθαρα και ξάστερα για μένα υπάρχει ενα μονο δίπολο " Μπίζνες " vs "Ανθρωπισμός"
όλα τα άλλα ειναι επιθεωρησιακά νούμερα ουτε καν της "Ελεύθερης Σκηνής" μα του "Δελφιναρίου" και των σκυλάδικων της επαρχίας.
Αν νιώθουν δικαιωμένοι με το πιο παλιακό τίτλο που θα μπορούσαν να διαλέξουν, ιδού η Ρόδος ιδου και το πήδημα.
Κι αν εγω είμαι μέλος μιας όποιας Κοινωνίας, καλής ή κακής, αυτοί ειναι σιγουρο οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέλη της δικής μου Κοινωνιας, απο τον βιαστικό κι ημιμαθή τίτλο που διάλεξαν και μόνο.
"Το καθαρα ασπρα πουκάμισα, θελουν καθαρα προσωπα και καθαρά μυαλά, αλλιώς είναι καρικατούρες που οδηγούν στον νεο φασισμο ." ( Ντάριο Φο.)

Αυτά είχα να δηλώσω και πέραν τούτων ΟΥΔΕΝ.
Τέλλος Φ,

υ.γ. και ναι, δεν έχω λύπη, έχω θυμό, γιατι έχω μάθει ότι οι ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ άνθρωποι οφείλουν να συνομιλούν κι όχι να ...αποχωρούν.

Σχόλια