Προχωράμε;

Από το f/b
Προχωράμε (τίτλος keeplife.gr)
"Στην πλατεία Κοραή, υπάρχει μια άστεγη Ελληνίδα, η Νικολέτα, που έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια (σσ. είναι άστεγη εδώ και 13 έτη), η οποία αγαπά το διάβασμα. Την έχω πετύχει πολλές φορές να διαβάζει ξαπλωμένη στα πράγματά της κάποιο βιβλίο.
«Πού τα βρίσκεις τα βιβλία;», την ρώτησα την τελευταία φορά.
«Ε, όλο και κάποιος, που με βλέπει να διαβάζω, μού φέρνει κανένα. Άλλοτε πιο ενδιαφέροντα, άλλοτε λιγότερο. Να, αυτό που διαβάζω τώρα, δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον, αλλά δεν έχω κάποιο άλλο, οπότε αναγκαστικά... Έχω βέβαια και περιέργεια να δω "πού θα το πάει" ο συγγραφέας!
Και αφού τα διαβάσω, τα δίνω και εγώ με την σειρά μου σε άλλους.
Παλαιότερα είχα και δικά μου, που τα είχα πάρει μαζί μου με μια βαλίτσα από την βιβλιοθήκη μου στο σπίτι, προτού μείνω άστεγη. Αλλά μια μέρα μού την έκλεψαν και τα έχασα όλα, περίπου 20 βιβλία. Και πιο πολύ με πείραξε για ένα συγκεκριμένο, που το διάβαζα εκείνη την περίοδο και μού άρεσε πάρα πολύ, αλλά λόγω τής κλοπής δεν το τελείωσα, και δεν το βρήκα και ποτέ ξανά. Όμως ελπίζω!»...
Το βιβλίο αυτό ήταν το «ΨΑΞΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΚΙΕΣ... ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΙΑΣ» τής Κατερίνας Μάτσα, εκδ. Άγρα.
Τής υποσχέθηκα ότι θα το αναζητήσω στις διάφορες ομάδες χαρισμάτων κτλ. Και πάνω εκεί σκέφτηκα, ότι θα ήταν καλό να μη απευθυνθώ μόνο γι' αυτό το βιβλίο, που ψάχνει, αλλά γενικώς. Όλοι έχουμε και κάποια παλιά βιβλία, που ίσως δεν τα θέλουμε πια, αλλά παράλληλα δεν βρίσκουμε και πού αλλού να τα δώσουμε. Ε, ένα από αυτά, μπορούμε να το αφήσουμε σε αυτήν την γυναίκα (που και εκείνη με την σειρά της, όταν το διαβάσει, θα το αφήσει αλλού). Της αρέσουν κυρίως λογοτεχνικά, ψυχολογίας, θρησκευτικά κ.α.
Η Νικολέτα βρίσκεται έξω από τον Κωτσόβολο, στο πεζοδρόμιο μπροστά στην Σταδίου (απέναντι από την πλ. Κλαυθμώνος, 11:00-14:00 και, έπειτα, από τις 21:30 και μετά. Τις άλλες ώρες, μέσα στην ημέρα, πάλι κάπου εκεί στην ευρύτερη περιοχή τής Κοραή κυκλοφορεί (συχνά έξω από το μετρό - Πανεπιστήμιο και αλλού).
Μερικές φορές, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, που να είναι απλό, αλλά ταυτοχρόνως και πολύ σημαντικό!...
Σημ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε και δημοσιεύεται με την άδειά της"
(Via: Μηνάς Κασιτσέρες)

Σχόλια