Ψύχραιμη θέση

Από το f/b 
Greek Runners / Κωνσταντίνος Χουβαρδάς (τίτλος ανάρτησης keep life)  
Δεν είχα σκοπό να τοποθετηθώ δημόσια επί του «Θέματος» που απασχολεί άνευ λόγου και αιτίας, κατα την ταπεινή μου γνωμή πάντα, την δρομική Κοινότητα!
Φυσικά αναφέρομαι στην αντιπαράθεση σχετικά με το Ρεκόρ του Φώτη σε σχέση με εκείνο του Κούρου.

Επειδή τυγχάνει να τους γνωρίζω και τους Δύο, θα καταθέσω την άποψη μου μιας και πολλοί φίλοι που συνάντησα τις τελευταίες μέρες με ρωτούν - άστοχα - με ποιο στρατόπεδο είμαι!

Θέλω να πω πως ο Στίβος, είναι πολύ ψηλά για μένα σε επίπεδο ηθικής και με στεναχωρεί απίστευτα αυτός ο Κανιβαλισμός λες και ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό και το Παναθηναϊκό!

Ο Φώτης ο Ζησιμόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησα χτες για να τον Συγχαρώ είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Κεφάλαιο για τη χώρα μας! Είναι αυτή τη Στιγμή, μαζί με τον Αλεξάντερ Σορόκιν, οι Δύο κορυφαίοι Υπερμαραθωνοδρόμοι στον Πλανήτη!
Ο Φώτης δεν έχει ανάγκη καμία σύγκριση με τον Κούρο, ούτε για το Ρεκόρ του, ούτε για Τίποτα Άλλο!

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ.

Εκτός των αθλητικών του Επιτευγμάτων είναι ένα εξαιρετικά σεμνό και ταπεινό παιδι, τον θυμάμαι σαν τώρα όταν είχαμε τρέξει σε έναν Ημιμαραθώνιο στην Πατρίδα μου τη Μυτιλήνη, όταν ο Φώτης έκανε τα πρώτα του Βήματα στο Τρέξιμο.
Από τον Φώτη Ζησιμόπουλο, να περιμένετε πολλά ρεκόρ ακόμα, θα αφήσει Εποχή!
Ο Κύριος Γιάννης Κούρος

Ο Κύριος Γιάννης Κούρος, είναι Κυριολεκτικά ένας ΓΙΓΑΝΤΑΣ!

Αισθάνομαι πολύ μικρός να τον κρίνω.

Ο Κούρος παγκοσμίως στο Χώρο των δρομέων αποτελεί ένα Μυθικό Πρόσωπο, που χαίρει τεράστιου Σεβασμού και θαυμασμού. Σας το λέω από τα Ταξίδια μου στο εξωτερικό. Είναι σαν τον Θόδωρο Αγγελοπουλο για τον Κινηματογράφο (όλοι αυτόν ξέρουν στο Εξωτερικό) ή την Μαρία Κάλας. Είναι ένας Μεγάλος Έλληνας!

Τα Ρεκόρ του, με τα υποτυπώδη μέσα (παπούτσι, υποστήριξη, συμπληρώματα) που τα πέτυχε θεωρώ πως δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν άλλο αθλητή στην ιστορία των Δρόμων Αποστάσεων.

Οι επιδόσεις του ξεπερνούν τα όρια του Ανθρώπινου Σώματος και περνούν στη σφαίρα του Μεταφυσικού! Όπως πολύ σωστά είπε ένας αθλητής που σέβομαι απεριόριστα, με τεράστια καριέρα και γνώση, ο κύριος Sotirios Moutsanas ο Κούρος, είχε το προσωνύμιο «The Master of Pain».

Ένας Υπεράνθρωπος!

«Δύσκολος» Χαρακτήρας, με μεγάλο «ΕΓΩ», δεν ειναι από τους ανθρώπους που προτιμώ.

Μου Αρέσουν οι Ταπεινοί.

Παρόλα αυτά έμαθα να σέβομαι τις ιδιαιτερότητες του καθένα, αρκεί να μην είναι ανήθικος.

Και ανήθικος ο Κούρος Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ.

Όπως έχω γράψει σε παλιότερο άρθρο μου, ειναι μερικοί αθλητές που ειναι «Larger than Life» και μεγαλύτεροι από το ίδιο το άθλημα που υπηρετούν. Ανεξαρτήτως Τίτλων, Ρεκόρ, Επιδόσεων. Όλοι αυτοί οι Αθλητές δεν ήταν πρότυπα Χαρακτήρα, ήταν «δύσκολοι» άνθρωποι αλλά το Αποτύπωμα τους στην ιστορία υπήρξε Τεράστιο.

Έτσι ήταν ο Μαραντόνα, έτσι ήταν ο Τζόρνταν, ο Νίκος Γκάλης, ο Εμίλ Ζάτοπεκ, ο Πάαβο Νούρμι.

Τα ρεκόρ τους έχουν καταρριφθεί προ πολλού.

Όμως θα επιχειρήσετε να συγκρίνετε τον Μέσι με τον Μαραντόνα;
Τον Λεμπρόν με τον Τζόρνταν?
Τον Διαμαντίδη με τον Γκάλη?
Τους Ζάτοπεκ και Νούρμι με τον Ιγκεμπρίτσεν;

Η σύγκριση με το τώρα ειναι εντελώς άνιση.

Καλή συνέχεια να έχετε, ο Κλασικός Μαραθώνιος Πλησιάζει, ένας μήνας έμεινε. Πάμε Γερά, με Θετική σκέψη και focus στο Στόχο!

* Δεκτή κάθε αντίθετη άποψη, αλλά ήθελα να παρακαλέσω με κοσμιότητα και σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους!

Σχόλια