57 χρόνια απ'ο το θάνατο του Φραντσέσκο Λεντίνι

Από το el.wikipedia.org & youtube  
Ο Φραντσέσκο "Φρανκ" Α. Λεντίνι (1881 - 22 Σεπτεμβρίου 1966) ήταν ένας Ιταλό-Αμερικανός άνθρωπος του θεάματος.

Γεννήθηκε στο Ροσολινι της Σικελίας, από μια οικογένεια με δώδεκα παιδιά (επτά αδελφές και πέντε αδερφούς), έγινε γνωστός για το γεγονός ότι είχε τρία πόδια, τέσσερις πατούσες, δεκαέξι δάχτυλα και τα δύο πλήρως λειτουργικά αρσενικά γεννητικά όργανα.

Ο Λεντίνι γεννήθηκε με ένα παρασιτικό δίδυμο. Το δίδυμο συνδέθηκε με το σώμα του Λεντίνι, στη βάση της σπονδυλικής του στήλης και αποτελούνταν από ένα οστό της λεκάνης, ένα υποτυπώδες σύνολο των αρσενικών γεννητικών οργάνων και ένα σκέλος πλήρους μεγέθους που εκτείνεται από τη δεξιά πλευρά του ισχίου του Λεντίνι, με ένα μικρο πόδι που προεξέχει από το γόνατο του.

Στην ηλικία των οκτώ, η οικογένεια του Λεντίνι μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λεντίνι άρχισε τη δραστηριότητες σε τσίρκο με το παρατσούκλι Ο Μεγάλος Λεντίνι, στο τσίρκο Ringling Brothers Circus. Απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα στην ηλικία των 30 ετών. Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από σαράντα χρόνια και εργάστηκε με κάθε μεγάλο τσίρκο και το τσίρκο του Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus. Ο Λεντίνι ήταν τόσο σεβαστός μεταξύ των συμμαθητών του που τον αποκαλούσαν "The King".

Στα νεανικά του χρόνια, ο Λεντίνι χρησιμοποιούσε εξαιρετικά το τρίτο πόδι του για να κλωτσά μια μπάλα ποδοσφαίρου πέρα από το στάδιο, ως εκ τούτου, το παρατσούκλι ήταν Τρίποδος Παίκτης Ποδοσφαίρου. Μέχρι τη στιγμή που ήταν έξι ετών, τα φυσιολογικό πόδια του Λεντίνι ήταν ελαφρώς διαφορετικά σε μήκος, το ένα ήταν 39 ίντσες, το άλλο 38 ίντσες, αλλά το τρίτο πόδι ήταν μόνο 36 ίντσες. Ακόμη περισσότερο ως ενήλικας, ενώ το επιπλέον πόδι του ήταν αρκετές ίντσες μικρότερο από τα άλλα, τα πρωταρχικά πόδια του είχαν επίσης δύο διαφορετικά μήκη. Είχε ακούσει να παραπονιέται ότι ακόμη και με τρία πόδια, ο ίδιος δεν είχε ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια. Παντρεύτηκε την Τερέζα Μάρεϊ, που ήταν τρία χρόνια νεότερη από αυτόν, και είχε τέσσερα παιδιά την Ιωσηφίνα, την Ναταλί, τον Φρανκ και τον Τζέιμς. Ο Φραντσέσκο Λεντίνι πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις 22 Σεπτεμβρίου 1966 στην ηλικία των 82.

Η φωτογραφία του Λεντίνι εμφανίζεται στο οπισθόφυλλο του ροκ συγκροτήματος Alice in Chains το 1995 στο ομότιτλο άλμπουμ.

Άλλοι σύνδεσμοι
David Wallechinsky & Irving Wallace. «Biography of Three-Legged Wonder Franceso A. Lentini Part 1». trivia-library.com. Α
Mario Barresi (2010-08-29). «L'uomo di Rosolini che aveva tre gambe. E due paia di organi genitali» (στα it). ragusanews. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-03-04. Ανακτήθηκε στις 2012-09-27.
Raul (31 Οκτωβρίου 2010). «Jerry Cantrell's Dog Sunshine Was The 3 Legged Dog On Alice In Chains Album Cover». feelnumb.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμαΣχόλια