Τα Χειρότερα Μηνύματα Χωρισμού που Μπορείς να Στείλεις

Από το 
vice.com / Κείμενο Rachel Barker
Είναι γνωστό ότι η γραπτή επικοινωνία, μέσω κινητού, υπολογιστή ή ενός θλιβερού χειρόγραφου σημειώματος, είναι φτωχό υποκατάστατο της διά ζώσης συζήτησης.

Αν και μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς με διαύγεια και να εξηγήσεις τα συναισθήματά σου χωρίς πίεση, ένα μήνυμα είναι ο εύκολος τρόπος να αποφύγεις τις συνέπειες και γι ‘αυτόν τον λόγο έχουν σταλεί εκατομμύρια άθλια μηνύματα χωρισμού.

Το VICE ζήτησε από ανθρώπους που έλαβαν μηνύματα χωρισμού να μας δείξουν τα χειρότερα. Προσωπικά πιστεύω ότι τα πιο αμήχανα μηνύματα χωρισμού δεν είναι τα ακραία - αλλά τα ελαφρώς ειλικρινή και υπερβολικά ωμά, όπου ο/η πρώην προσπαθεί να κλείσει το κεφάλαιο και να φύγει γρήγορα μακριά. Ο υπαινιγμός ότι θέλεις απεγνωσμένα να μείνετε φίλοι. Ή η παραδοχή ότι δεν ήσουν και τόσο σημαντικός/ή.

Αν έχεις λάβει ένα αμήχανο μήνυμα χωρισμού τότε τα παρακάτω παραδείγματα θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις. Με το μαλακό.

1. Θέλω να δω κόσμο και αν είμαστε μαζί δεν θα μπορώ να δω το 90% των ανθρώπων που θέλω. Φυσικά δεν έχω πρόβλημα να κρατήσουμε επαφή.

2. Ναι, δεν θα έχω χρόνο για σένα.

3. Γεια! Σόρι που άργησα να απαντήσω. Έχω πολλά σε αυτή τη φάση και δεν το ‘χω, ας το αφήσουμε εδώ, χάρηκα.

4. Λυπάμαι που έτσι νόμισες αλλά δεν σε εκμεταλλεύτηκα, λυπάμαι που ένιωσες έτσι αλλά δεν ήταν έτσι.

5. Γεια σου, δεν ξέρω πώς να το πω αλλά δεν νομίζω ότι είμαι έτοιμος για σχέση. Σε βρίσκω πανέμορφη και θα μπορούσα να με φανταστώ στο μέλλον μαζί σου αλλά προχώρησα παρακάτω. Μου αρέσεις και νιώθω ότι είμαι απόμακρος και όχι ο σύντροφος που θα ήθελα να είμαι. Χρειάζομαι χώρο και λυπάμαι αν είναι ξαφνικό.

Συγγνώμη, δεν μπορώ να μιλήσω στο τηλέφωνο.

6. Συγγνώμη που δεν ήμουν σπίτι όταν ήρθες να με δεις, είχα βγει με την Ellen (την πρώην μου) και της είπα ότι την αγαπώ.

7. Σου αρέσει το γιαούρτι;
Όχι.
Μάλλον δεν σου αρέσουν όσα μου αρέσουν εμένα.
Ναι.
Νομίζω πως πρέπει να μιλήσουμε.
Τι τρέχει;
Δεν νομίζω ότι η σχέση μας πηγαίνει πουθενά.

8. Δεν ξέρω αν έχει νόημα. Δεν θέλω να πάμε για ποτό. Μου άρεσε η επαφή μας αλλά δεν νομίζω ότι θέλω να συνεχίσω. Νιώθω μια απόσταση. Να προσέχεις και καλή εβδομάδα.

9. Δεν είμαστε μαζί αλλά μπορούμε να είμαστε φίλοι! Δεν θέλω αν σε χάσω ως άτομο.

10. Ας κάνουμε πως δεν συνέβη ποτέ.

Μπορεί να υπάρχει καλός τρόπος να τελειώσεις μια σχέση μέσω μηνύματος αλλά σίγουρα μπορείς καλύτερα από τα παραπάνω μηνύματα. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να δεις τις προτάσεις του VICE για αξιοπρεπείς τρόπους εδώ.

Σχόλια