Αποσπάσματα.... .

Πολλά, πάρα πολλά έχουμε πει, διαβάσει, σκεφτεί, ανάλυση, διαφωνήσει, αισθανθεί. Πολλά, όλο το διάστημα από τις πρώτες εκλογές στις 21.05 και μετά.
Ακολουθούν τέσσερα κομμάτια, δύο δικές μου τοποθετήσεις εδώ στο f/b ως σχόλιο σε αναρτήσεις εδώ φίλων. Αλλά δύο αποσπάσματα από άρθρα της Εφημερίδας των Συντακτών

α. Πολλά δεν έχουν πλάκα, πάρα πάρα πολλά δεν έχουν πλάκα, το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που έχουν το λιγότερο μειωμένη αντιληπτικότητα. Αυτοί εκλέγουν, μας καθορίζουν, είναι πολλοί και δεν έχουν την δυνατότητα κατανόησης (κυριολεκτώ). Δίνουν είσοδο σε Κωνσταντοπούλου που 'ναι σαν από επήρεια χαπιών (στα δικά μου μάτια όχι στους ψηφοφόρους της) και ταυτόχρονα μπροστά η νου δου. Μια δικτατορία με εξαιρετική μαεστρία δρομολογημένη.... .

(σχετικά με επικινδυνότητα πολιτικών σχηματισμών τύπου Νίκη ή Ζ. Κωνσταντοπούλου)

β. (ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΡΕΜΑ ΟΜΩΣ) Είναι κλασική περίπτωση που αναγκάστηκε ο άνθρωπος να βγει το εξωτερικό για να ζήσει καλύτερα, τώρα ψηφίζει νου δου με όποιο σκεπτικό. Το σίγουρο είναι ότι η πράξη αυτή να ψηφίζει νου δου, έχει ως στόχο (είτε γίνεται συνειδητά είτε ασυνείδητα) να φύγουμε και οι υπόλοιποι απ΄τη χώρα. (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΙΟ ΗΡΕΜΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ) !!!! !
Ι
(σχετικά με θέση Έλληνα μετανάστη, ότι οι της Ελλάδας κάτοικοι δεν πρέπει να έχουν παράπονο για τις διακοπές και το ενδεχόμενο να μην κάνουν, γιατί μπορούν να κάνουν διακοπές 200+ ημέρες μπάνιο και διακοπές)

γ. Στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 δεν κρίνεται εάν ο Μητσοτάκης θα έχει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Κρίνεται κάτι πιο σημαντικό: άραγε η δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας (η οποία δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη γερμανική, την οποία γνωρίζω πολύ καλά) θα αντέξει στις επιθέσεις που δέχεται; Και πρώτα απ’ όλα οι επιθέσεις εναντίον της ελληνικής δημοκρατικής πολιτικής κοινωνίας προέρχονται από τον προηγούμενο πρωθυπουργό (βλ. υποκλοπές, δήθεν επιτελικό κράτος κ.λπ.). Δυστυχώς, για κάθε κοινωνία η οποία η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως «έγκλειστη», δεν είναι αυτός ο χαρακτηρισμός δική της υπόθεση. Είναι τελικά η ελληνική πολιτική κοινωνία ως «έγκλειστη κοινωνία» η προϋπόθεση για να ξανακυβερνήσει η Δεξιά υπό την εκδοχή του Μητσοτάκη;

(Εφημερίδα των Συντακτών 17-18.06.23
Απόσπασμα
Η έγκλειστη κοινωνία
Θεόδωρος Γεωργίου
Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)

δ. Και η χώρα κήρυξε εθνικό πένθος, τριών ημερών, πολύ σωστά. Βέβαια, αναρωτιέμαι αν θα είχε γίνει το ίδιο αν αυτή η κυβέρνηση δεν ήταν υπηρεσιακή και ήταν «εθνικοπατριωτική», που έχει ταχθεί να φυλάει τα σύνορα από τον μέγα εχθρό, τους κατατρεγμένους, αν θα είχε συμβεί το ίδιο. Μπορεί και να το είχε κάνει, τέτοιο που είναι το μέγεθος της τραγωδίας -αλλά ας ξεχνάμε ότι ανάλογες τραγωδίες έχουμε ζήσει κι άλλες. Και αν η «πολιτισμένη» Δύση -εις την οποίαν ανήκομεν, ας μην ξεχνάμε- δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, θα συνεχίσουμε να ζούμε και στο μέλλον. Και θα ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα κάθε φορά που άνθρωποι θα χάνονται στη θάλασσα, θα πεθαίνουν από ασφυξία σε ψυγεία φορτηγών, θα σβήνουν από τις κακουχίες ή την κακοποίηση.

Πολλή πίκρα μάς επιφύλαξε η αρχή αυτού του καλοκαιριού. Κι εγώ, μια ανόητη ρομαντική που θέλω να πιστεύω στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και στον άνθρωπο τις τελευταίες ημέρες «νανουρίζομαι» με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και το «Σεργιάνι στον Κόσμο». Με την αλήθεια του και τον θυμό του, με την πίκρα και την ελπίδα του.
Και προπαντός, αμερικανικά

(Εφημερίδα των Συντακτών 17-18.06.23
Απόσπασμα
Και προπαντός, αμερικανικά
Αρχοντία Κάτσουρα)

Καλή νύχτα, καλή ψηφοφορία, καλή τύχη!!!! !
Σάββατο 24.06.2023

Σχόλια