Τρέχοντας απ' τον Έβρο μέχρι την Κρήτη για τα ολοκαύτωματα 1940 - 1945

Από το f/b 
Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (τίτλος ανάρτησης keep life)
Ο Στέργιος Αράπογλου, δρομέας, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Σπαρταθλητής ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 την υλοποίηση ενός δρομικού εγχειρήματος διερχόμενος από τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαυτώματα, κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945.

Η εκκίνηση δόθηκε από το χωριό Μαράσια του νομού Έβρου και ο τερματισμός έγινε την Πέμπτη 25 Μαϊου 2023 στο Μινωικό Ανάκτορο στην Κάτω Ζάκρο του νομού Λασιθίου στην Κρήτη, στο σημείο όπου βρίσκεται η προτομή του αρχαιολόγου Νικολάου Πλάτωνος. Το συνολικό μήκος της διαδρομής έφτασε τα 3.046 χλμ και είχε διάρκεια 50 ημέρες, με διέλευση από 650 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά και στάση σε 62 Μνημεία Ολοκαυτωμάτων της Ελλάδος.

Σκοπός του εγχειρήματος, είναι η πρόταση προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να διδάσκονται οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από τα σχολικά βιβλία, καθώς και τα λοιπά διδακτικά μέσα, έντυπα και ψηφιακά, την ιστορία και τις επιπτώσεις των Ολοκαυτωμάτων που συνέβησαν στην Πατρίδα μας κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945. Η διατήρηση της μνήμης τους στις μελλοντικές γενιές αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα αποτροπής για την επανάληψή τους στη χώρα μας και οπουδήποτε κυριαρχεί η παράνοια του πολέμου.

Σχόλια