Τα 13 ''σημάδια πριν καταστροφή'' και οι συμβουλές επιβίωσης για κάθε περίπτωση

Από το filoitexnisfilosofias.com 
Έτσι θα σώσεις εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Πολλοί τραυματισμοί και ακόμη και θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι άνθρωποι γνώριζαν πώς να συμπεριφέρονται σωστά σε κρίσιμες καταστάσεις. Μερικές φορές, η γνώση ενός απλού γεγονότος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης ή να σώσει τη ζωή κάποιου. Ένας χρήστης του Reddit έθεσε αυτό το ερώτημα, «Υπάρχουν κάποιες άγνωστε συμβουλές επιβίωσης που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας;» Και οι απαντήσεις των ανθρώπων μας ενέπνευσαν να προετοιμάσουμε αυτό το χρήσιμο άρθρο.
Advertisement

Αναλύσαμε καταστάσεις όπου η ζωή ενός ατόμου μπορεί να εξαρτάται από τις πράξεις του και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο δράσης που θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε.

1. Αντιμετωπίστε μια επιθετική αρκούδα
Φυσικά, είναι καλύτερο να αποφύγετε τις αρκούδες στην άγρια ​​φύση, αλλά εάν συμβεί μια συνάντηση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιο αδύναμη ικανότητα αυτού του ζώου είναι η ευελιξία του. Οι αρκούδες τρέχουν πολύ γρήγορα και σέρνονται πολύ καλά – αλλά η γρήγορη μετακίνηση σε ένα αντικείμενο όπως ένα αυτοκίνητο ή ένα δέντρο είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτές. Αργά ή γρήγορα, το ζώο θα σταματήσει να προσπαθεί να σας πιάσει βλέποντας ότι αυτό το έξυπνο φαγητό (εσείς) δεν αξίζει την ενέργειά του.

Ωστόσο, μην πανικοβληθείτε προτού μια αρκούδα αρχίσει να ενεργεί επιθετικά. Αν σας κοιτάζει απλώς, σταθείτε ακίνητοι. Υπάρχει μια πιθανότητα να μην καταλάβει καν ποιος είσαι και τι πρόκειται να κάνεις. Εάν αρχίσει να περπατάει αργά προς το μέρος σας, πάτε αργά προς τα πίσω. Οι αρκούδες σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους. Πιθανότατα, θα υποχωρήσει μόλις συνειδητοποιήσει ότι είστε άνθρωπος.

2. Συμβουλές επιβίωσης από μια μυρωδιά ψαρίλας ή ούρων στο σπίτι χωρίς προφανή λόγο
Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε την πηγή της μυρωδιάς, πιθανόν να λιώνουν ηλεκτρικά καλώδια. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά ή ακόμη και έκρηξη. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να διακόψετε την ηλεκτρική ενέργεια μέχρι να βρεθεί η αιτία.

3. Θαλάσσια ρεύματα
Εάν βρεθείτε κατά λάθος σε ρεύμα, είναι εντελώς άχρηστο να κολυμπήσετε ενάντια στην ακτή – θα σπαταλήσετε μόνο την ενέργειά σας. Προσπαθήστε να κολυμπήσετε παράλληλα με την ακτή μέχρι να βγείτε από το ρεύμα και μόνο τότε μπορείτε να κολυμπήστε προς την ακτή.

4. Ασπιρίνη κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής
Μόνο ένα χάπι ασπιρίνης μπορεί να βελτιώσει σοβαρά τον τρόπο που αισθάνεστε. Το άτομο που πάσχει από καρδιακή προσβολή πρέπει να ξαπλώσει αμέσως και να βάλει κάτι κάτω από το κεφάλι του ή να καθίσει και στη συνέχεια να πάρει το χάπι. Για να λειτουργήσει νωρίτερα, πρέπει να μασηθεί πολύ καλά.
5. Διάγνωση θερμοπληξίας και συμβουλές επιβίωσης

Τα πιο εμφανή συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι η ζάλη και η ναυτία, αλλά μπορούν να εμφανιστούν και για άλλους λόγους. Για να μάθετε σίγουρα, θα πρέπει να φάτε κάτι γλυκό, όπως μια καραμέλα. Εάν η γεύση φαίνεται δυσάρεστη, πρόκειται για θερμοπληξία. Για άτομα που έχουν καρδιαγγειακές διαταραχές, είναι ζωτικής σημασίας να προσδιορίσετε τα αίτια το συντομότερο δυνατό και τους δώσετε τη σωστή βοήθεια.

6. Ένας απλός ελιγμός που θα επαναφέρει κάποιον που έχει χάσει τις αισθήσεις του
Εάν πρέπει να επαναφέρετε κάποιον που έχει λιποθυμήσει, θα πρέπει να τον βάλετε στην πλάτη του και να σπρώξετε τα γόνατά του στο στήθος του. Αυτό θα κάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό του και το άτομο να ξυπνήσει. Αλλά πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το άτομο δεν έχει τραυματισμούς στο πόδι ή στο σώμα, διαφορετικά, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

7. Βοήθεια σε περίπτωση δαγκώματος από δηλητηριώδες φίδι
Σε αντίθεση με ορισμένες δημοφιλείς παρανοήσεις, δεν πρέπει να ρουφήξετε το δηλητήριο, βάλετε κάτι κρύο ή επιδέσμους ή να κάψετε την πληγή. Πριν φτάσουν οι ειδικοί, το θύμα πρέπει να πιει πολύ νερό και να πάρει ένα αντισταμινικό χάπι. Η περιοχή γύρω από το δάγκωμα δεν πρέπει να αγγίζεται γιατί διαφορετικά, το δηλητήριο θα απλωθεί πιο γρήγορα γύρω στα υπόλοιπα σημεία του σώματος.

8. Σώστε κάποιον από πνιγμό
Εάν καταφέρατε να σώσετε ένα πνιγμένο άτομο, αυτό δε σημαίνει ότι έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο. Θα πρέπει να τα μεταφέρετε αμέσως στο νοσοκομείο, διαφορετικά μπορεί να πεθάνει μέσα σε λίγες ημέρες εάν υπάρχει έστω και λίγο νερό στους πνεύμονές τους.

9. Πώς να σπάσετε το τζάμι του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος
Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου μπορείτε να βγείτε από ένα αυτοκίνητο μόνο από το παράθυρο και η πόρτα είναι αδύνατο να ανοίξει, θυμηθείτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να σπάσετε ένα παράθυρο χτυπώντας το, όχι στο κέντρο αλλά στις άκρες. Παρεμπιπτόντως, εάν μπορείτε να αφαιρέσετε το προσκεφάλι από το κάθισμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σπάσετε το παράθυρο. Σε κάθε αυτοκίνητο, τα προσκεφάλια είναι διαφορετικά, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να το αφαιρέσετε από το αυτοκίνητό σας.

10. Συμβουλές επιβίωσης από φωτιά από μπουκάλι νερού
Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν η άμεση ηλιακή ακτινοβολία φτάσει στο πλαστικό μπουκάλι, μπορεί όντως να προκαλέσει πυρκαγιά. Το θέμα είναι, σε αυτήν την περίπτωση, το μπουκάλι θα λειτουργεί ως φακός και θα συγκεντρώνει τη θερμότητα σε ένα σημείο. Έτσι, είναι καλύτερο να κρατάτε αυτά τα μπουκάλια μακριά από τα παράθυρα και να μην τα αφήνετε ποτέ στο αυτοκίνητο.

11. Πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας αντισταμινικά.
Μπορεί να είστε αλλεργικοί σε κάτι που δεν έχετε συναντήσει εώς τώρα. Και μπορεί να προκληθεί μια τόσο σοβαρή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να προβεί θανατηφόρα, εκτός εάν λάβετε ειδική βοήθεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ταξίδια όταν δοκιμάζουμε νέα τρόφιμα, συναντούμε νέα φυτά και πηγαίνουν σε εντελώς καινούργια μέρη.

12. Το νερό στην παραλία βρίσκεται πολύ μακριά από την ακτή
Όταν η ακτογραμμή είναι ασυνήθιστα μακριά, αποτελεί σημάδι για τσουνάμι. Εάν το παρατηρήσετε κάπου, θα πρέπει να προειδοποιήσετε όλους γύρω και να τρέξετε.

Δυστυχώς, το 2004, οι άνθρωποι δεν έδωσαν προσοχή σε αυτό το σημάδι πριν από το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό. Σχεδόν ολόκληρη η ακτή ήταν εκτεθειμένη και οι άνθρωποι βγήκαν έξω για να συλλέξουν ψάρια και όστρακα. Και τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν περισσότερο. Ωστόσο, υπήρχαν άνθρωποι σε 2 παραλίες που γνώριζαν για αυτό το γεγονός: ένα 10χρονο κopίτσι από την Αγγλία που ονομάζεται Tilly Smith και ένας δάσκαλος βιολογίας, ο John Chroston. Κατάφεραν να σώσουν τη ζωή πολλών ανθρώπων εκείνη την ημέρα.

13. Συμβουλές επιβίωσης με βάση τον κανόνα του 3
Εάν βρεθείτε ποτέ σε μια κρίσιμη κατάσταση, θα πρέπει να θυμάστε αυτούς τους αριθμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψετε τις ικανότητες επιβίωσης ενός μέσου ατόμου:

3 λεπτά χωρίς αέρα.
3 ώρες σε ακραία θερμοκρασία.
3 ημέρες χωρίς νερό.
3 εβδομάδες χωρίς φαγητό.

Έτσι, εάν δεν μπορέσετε να βάλετε τις προτεραιότητές σας στη σωστή σειρά, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ χαμηλότερες.

Σχόλια