Μια ωραία ατμόσφαιρα…

Από το eksegersi.gr
Στο άρθρο με τίτλο: Μεζούρες, δοκάρια, DΝΑ, μαφιόζοι και άλλα ποδοσφαιρικά διηγήματα αναφερθήκαμε στην απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ να διεκδικήσει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, με πρόσχημα το ύψος των δοκαριών στις δυο εστίες του γηπέδου.

Μεταξύ άλλων σχολιάσαμε την απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση πριν από 2,5 χρόνια στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (τα δελτία 12 παιχτών του ΠΑΟΚ δεν ήταν θεωρημένα) και να χάσει τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τότε «η κιτρινόμαυρη διοίκηση επέλεξε να μην κάνει ένσταση, γιατί το συμφέρον της ομάδας ήταν ο ρεαλιστικός στόχος μιας καλής πορείας στο Europa League και όχι η ουτοπία της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League». Ταυτόχρονα, μπορούσε να κάνει σπέκουλα, να μιλάει για ηθικές αξίες και να προβάλλει ότι «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

Επιπλέον, τονίσαμε: «Και όταν έριξε την ομάδα στη Γ’ Εθνική, για να την πάρει στη συνέχεια χωρίς χρέη, και πριν από δυόμισι χρόνια, όταν δεν κατέθεσε ένσταση, και τώρα που “ήθελε το τρίποντο“, ο Μελισσανίσδης αποφασίζει με βάση τις μπίζνες που κάνει και τα φράγκα που προσδοκάει να βγάλει και αφήνει στα παπαγαλάκια του τη δύσκολη δουλειά, καθώς θα πρέπει να βρουν τρόπο να παραμυθιάσουν τον κόσμο της ΑΕΚ και να τον πείσουν για τη “διαφορετικότητα“ της ομάδας». Αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ δεν συμφωνούσαν με την άποψη μας. Ομως, μετά τα τελευταία γεγονότα, ο αριθμός των φίλων της ΑΕΚ που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι στην εποχή Μελισσανίδη ισχύει το σλόγκαν «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ», μειώθηκε σημαντικά.

Το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League δικαίωσε τον Ατρόμητο. Αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας με την ΑΕΚ σε νέα ημερομηνία, θεωρώντας ότι η ομάδα του Περιστερίου δεν είχε υπαιτιότητα για την αντικανονικότητα του γηπέδου, γιατί είναι δημοτικό. Σύμφωνα με το δικαστή, τα δοκάρια είχαν λανθασμένο ύψος όταν το γήπεδο παραδόθηκε στους γηπεδούχους, έξι ώρες πριν από τη σέντρα, συνεπώς δεν προκύπτει δική τους αμέλεια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, μετά τη δικαστική απόφαση, θεωρούσε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ θα την αποδεχόταν και θα έβγαζε μια τυπική ανακοίνωση. Αντ’ αυτού, οι κιτρινόμαυροι με την ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν την απόφασή τους να υποβάλλουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης Επιπλέον, την έπεσαν στον υφυπουργού Αθλητισμού Αυγενάκη (χωρίς να αναφέρουν το όνομά του στην ανακοίνωση), τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «τον χειρότερο Υφυπουργό Αθλητισμού από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους» και δηλώσαν την αγανάκτησή τους, λέγοντας την «τελευταία» τους λέξη: «Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!».

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στις δικαστικές αίθουσες και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Οι κιτρινόμαυροι ξέρουν ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλη αντιπαλότητα με αρκετές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο Ατρόμητος, και δε θέλουν να ρισκάρουν απώλεια βαθμών. Μπορεί να έχασαν την μάχη σε πρώτο βαθμό, παίζοντας εκτός έδρας, καθώς ο δικαστής της Super League (που ελέγχεται από τους ερυθρόλευκους) δικαίωσε τον Ατρόμητο και αποφάσισε επανάληψη του αγώνα, ελπίζουν όμως να κερδίσουν τη μάχη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων θεωρεί σίγουρη την «δικαίωση» της ΑΕΚ, έχοντας ως δεδομένο ότι οι κιτρινόμαυροι παίζουν εντός έδρας, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι υπό την επιρροή τους. Ομως δεν πρέπει να αποκλείσουμε την «έκπληξη», καθώς το τελευταίο διάστημα η λυκοσυμμαχία Μελισσανίδη – Σαββίδη βρίσκεται σε κρίση.

Ο Μελισσανίδης θέλει να κατακτήσει η ΑΕΚ το φετινό πρωτάθλημα, για να συνδυάσει με ένα τίτλο την επιστροφή της ομάδας στο νέο γήπεδο. Γνωρίζει ότι με την κατάκτηση του τίτλου θα γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς θα έχει την αποδοχή, όχι μόνο από τη σημερινή ηγετική ομάδα της Original αλλά και από τον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι σίγουρο ότι για να πετύχει το στόχο του θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και κάθε μέσο και δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε φαιά ουσία για να πείσουμε ότι η τήρηση της νομιμότητας και της ηθικής είναι άγνωστες λέξεις για τον κιτρινόμαυρο ηγέτη. Αρκεί να θυμηθούμε τις τακτικές που ακολούθησε, με την «εισβολή» των οπαδών της ΑΕΚ όταν έριξε την ομάδα στη Γ’ Εθνική για να την πάρει τζάμπα, και τις «συνθήκες Παλέρμο» που επέβαλε στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις των κατοίκων και να ανεγερθεί η «Αγιασοφιά».

Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την τύχη του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, από την αξιολόγηση της υπόθεσης μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» και «διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ την εποχή Μελισσανίδη».

Κος Πάπιας

ΥΓ1. Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ, Νέα Φιλαδέλφεια, 14 Φεβρουαρίου 2023.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και διατηρεί τη βεβαιότητα ότι οι Εφέτες που θα εκδικάσουν την υπόθεση θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τις όποιες παρεμβάσεις και θα εκδώσουν τη σωστή απόφαση. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και τον πόλεμο που δεχόμαστε και να είναι σίγουροι ότι θα έρθει η στιγμή που όλος ο κόσμος της ΑΕΚ θα μάθει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και κάτι ακόμη: ανεχόμαστε επί τέσσερα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον χειρότερο Υφυπουργό Αθλητισμού από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και λέμε την τελευταία μας λέξη: Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!

ΥΓ2. Ολοι ξέρουν ότι έχει οξυνθεί η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, και τον γενικό διευθυντή, Ιάκωβο Φιλιππούση, που είναι το δεξί χέρι του Μελισσανίδη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 29/12/2022, η πλευρά της ΑΕΚ (οχτώ από τα δεκαεπτά μέλη της Επιτροπής) επιχείρησε να «αδειάσει» τον Μπαλτάκο απέχοντας από τη συνεδρίαση. Ομως η προσπάθειά της έπεσε στο κενό και η συνεδρίαση έγινε κανονικά, αφού ο Μπαλτάκος κατάφερε να σχηματίσει απαρτία με εννέα μέλη (Μπαλτάκος, τα επτά μέλη της Επιτροπής που είναι της επιρροής του ΠΑΟΚ και ο Μαρινάκης ως εκπρόσωπος της Super League).

Διαφοροποίηση ΠΑΟΚ είχαμε και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 17/01/2023, όταν ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Γκαγκάτσης, ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ο Φιλιππούσης, με την κατηγορία ότι έχει παραβιάσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ σε δυο περιπτώσεις. Επειδή το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και έπρεπε να υπάρχει ομοφωνία για να ληφθεί απόφαση, η διαδικασία παραπομπής σταμάτησε, όταν ο ταμίας της ΕΠΟ (πλευρά ΑΕΚ), Κλέαρχος Τζαφέρης, ψήφισε αρνητικά στην πρόταση Γκαγκάτση. Στην ίδια συνεδρίαση, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απάντησαν με σκληρή γλώσσα στον Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης δεν πήγε στη συνεδρίαση αλλά έστειλε επιστολή, ως πρόεδρος της Super League, με την οποία κατηγόρησε τη διοίκηση της ΕΠΟ ότι λειτουργεί σαν «Δελφινάριο» και ζήτησε τις παραιτήσεις Μπαλτάκου και Φιλιππούση και το διορισμό προσωρινής διοίκησης από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Οπως θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος «λοιπόν, σήμερα, δεν ξέρω αν το προσέξατε… είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

ΥΓ3. Η φωτογραφία είναι από την ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός».

Σχόλια