Πώς να ξεμπλοκάρετε τον μεταβολισμό σας για πιο εύκολη απώλεια βάρους;

Από το vogue.gr / ΓΙΩΤΑ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Οι συμβουλές των experts για να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας.
Οι εξαντλητικές δίαιτες και η εντατική άσκηση δεν φέρνουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πολλές φορές οδηγούν στη σωματική εξάντληση με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο μεταβολισμός και νιώθετε μια μόνιμη αίσθηση φουσκώματος στην κοιλιά. Όπως τονίζει η διατροφολόγος Cristina Barrous, ο μεταβολισμός είναι σαν ένα όργανο του σώματος που συνδέει το σώμα με την ενέργεια που καταναλώνει. Όσο λοιπόν δεν φροντίζουμε σωστά τη λειτουργία του, τόσο μειώνεται, με αποτέλεσμα να μην οδηγούμαστε στην επιθυμητή απώλεια βάρους.

Το ζητούμενο δεν είναι να ακολουθείτε περιοριστικές ή υποθερμιδικές δίαιτες, αλλά να διαμοφώσετε την διατροφή σας με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχετε στον οργανισμό σας την απαραίτητη ενέργεια για να μπορεί να λειτουργεί σωστά και να καίει θερμίδες.

Ακολουθήστε τις συμβουλές των experts για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας.

Αλλαγές στη διατροφή
Σταματήστε να μειώνετε θερμίδες ή να αφαιρείτε γεύματα από την καθημερινότητά σας.
Σταδιακά αυξήστε την πρόσληψη θερμίδων στην καθημερινή διατροφή σας.
Μην αποκλείετε κατηγορίες τροφών από την διατροφή σας, επειδή τις θεωρείτε ένοχες.
Κάντε αλλαγές στη διατροφή σας κάθε εβδομάδα, ενσωματώνοντας νέες διατροφικές κατηγορίες και νέες γεύσεις, ώστε να νιώθετε πως απολαμβάνετε το φαγητό.
Γενικότερα ενθαρρύνεται η κατανάλωση τροφών που ίσως είναι πιο λιπαρές ή χωρίς διατροφική αξία, απλά επειδή χαρίζουν απόλαυση. Πάντα όμως με μέτρο.
Προσθέστε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας, όπως δημητριακά, φρούτα, λαχανικά.
Να έχετε πάντα υγιεινά σνακ στην τσάντα σας, για να καταπολεμάτε την πείνα.
Αποφύγετε να “πίνετε” τις θερμίδες, για παράδειγμα μέσα από χυμούς και αναψυκτικά.

Άλλες συνήθειες που ενεργοποιούν το μεταβολισμό
Ξεκούραση Όσο τα αποθέματα ενέργειας μειώνονται, τόσο ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από τροφή για να την αναπληρώσει. Αυτό σημαίνει πως το σώμα και το πνεύμα χρειάζονται ξεκούραση, οπότε μπορείτε να καταφύγετε σε διάφορες μορφές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός.
Μειώστε το στρες Ο καλός ύπνος είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να περιορίσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό, καθώς το στρες πολλές φορές μας οδηγεί στην πρόσληψη συναισθηματικής τροφής.
Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα Το cardio δεν είναι η μόνη μορφή άσκησης για απώλεια βάρους. Μπορείτε να δοκιμάσετε την ενδυνάμωση με βάρη που επιταχύνει το μεταβολισμό και βοηθά στο χτίσιμο μυϊκής μάζας.

Τι διάστημα χρειάζεται για να ξεμπλοκάρουμε το μεταβολισμό μας;
Αυτό εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Συνήθως απαιτούνται δύο με τρεις μήνες ώστε ο οργανισμός να δεχτεί τις αλλαγές και να ξεκινήσει ξανά να λειτουργεί.

Σχόλια