2ος διαγωνισμός παιδικού σκίτσου «σχεδίας»

Από το shedia.gr
«Φέτος, βρέθηκα στη θέση να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση -που διαφοροποίησε τον διαγωνισμό από τον περσινό- τη συμμετοχή δηλαδή και έργων παιδιών από Δομές, παιδιών μεταναστών, προσφύγων κ.λπ. Όχι μόνο βρεθήκαμε μάρτυρες μιας εντονότατης διαπολιτισμικότητας αλλά και κληθήκαμε να γίνουμε μάρτυρες της τραυματικής εμπειρίας παιδιών από αίτια τόσο σοβαρά όσο ένας πόλεμος και οι συνέπειές του. Το “σπίτι” όπως το αντιλαμβάνεται ένα παιδί πρόσφυγας πολέμου, μετατοπισμένο με τη βία, που έζησε τη συνθήκη της ρίψης βομβών και βίας στον απολύτως οικείο του χώρο […]» μοιράζεται μαζί μας η Δάφνη Ζουμπουλάκη, διευθύντρια της γκαλερί Ζουμπουλάκη, ως μέλος της κριτικής επιτροπής του παιδικού διαγωνισμού σκίτσου της «σχεδίας».

Μετά από 3 μήνες προετοιμασίας, 2.053 υπέροχα παιδικά έργα, 2 μέρες αξιολόγησης από τα 7 μέλη της κριτικής επιτροπής που με ιδιαίτερη προσήλωση επέλεξαν τα πιο αγαπημένα τους, έφθασε η στιγμή.

Τα ονόματα των 20 φιναλίστ θα τα βρείτε εδώ

Tο έργο που θα κοσμήσει το τεύχος Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου – ημέρα κυκλοφορίας του τεύχους Ιανουαρίου. Τα παιδιά που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα λάβουν αναμνηστικό δώρο ενώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, δασκάλους, γονείς, εθελοντές και την κριτική επιτροπή: την μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου στη Σχολή Μωραΐτη Ελίνα Άνθη, την τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, τον πωλητή της «σχεδίας» Γεράσιμο Δασκαλάκη, το μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Πόπη Διονυσοπούλου, τη διευθύντρια της γκαλερί Ζουμπουλάκη Δάφνη Ζουμπουλάκη, τον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη και τον εκδότη των εκδόσεων «Εν πλω» Γιώργο Μπιλάλη.

Σχόλια