Καθρέπτης η ιστορία

Από το f/b Anwar Jitou (τίτλος ανάρτησης keep life)
Ρωτάνε κάποιοι γνωστοί, γιατί δεν γράφω (λες και είμαι καμία οντότητα με πολιτική βαρύτητα ας πούμε) για τα τελευταία περιστατικά με τους βιασμούς, με τη ληστεία του λαού από τους ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας, με τη συστηματική προπαγάνδα και τρομολαγνεία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που συμφέρει και τους δυο πολιτικούς για εσωτερική κατανάλωση και δημιουργία τεχνητού φόβου για να μην επικεντρωθεί ο λαός σε αυτούς.

Όλο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με την προπαγάνδα, την τουρκοφοβία, τη συστηματική κοροϊδία, αστυνομοκρατία, κρατική τρομοκρατία και απίστευτα χυδαία επίδειξη νεοπλουτισμού και νεποτισμού εμποτίζεται με τη ραγδαία αύξηση ενδοοικογενειακής βίας, βιασμών ανηλίκων και γυναικών, γυναικοκτονίες, φόνους και κάθε λογής εγκληματική ενέργεια που συμμετέχουν και διαπράττουν «νοικοκυραίοι» υπεράνω πάσης υποψίας.

Ένα παιδί 12 χρόνων βιάστηκε από εκατοντάδες νοικοκυραίους και ευυπόληπτους πολίτες. Χριστιανούς ορθόδοξους και οικογενειάρχες. Μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα βιάστηκε μέσα στο ΑΤ Ομονοίας από δυο αστυνομικούς που η δουλειά τους ηταν να την προστατέψουν από ακριβώς κάτι ανάλογο.

Και ακόμα και να δεχτούμε το χυδαίο επιχείρημα του Κούγια και όλων όσων κάνουν αυτό που κάνουν πάντα με τη μετάθεση ευθυνών στο θύμα, πως η κοπέλα ήθελε να ζήσει τη φαντασίωση της, σε οποιαδήποτε στιγμή έχει το δικαίωμα να αρνηθεί, η συναίνεση δεν είναι terms and conditions για να εγκαταστήσεις εφαρμογή που πατάς “I agree” μια φορά.

Πολλά ακόμα περιστατικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Ένα τετράχρονο αγοράκι από τον γιο της νταντάς του, ένα παιδάκι από τον ίδιο του τον πατέρα…. και η λίστα είναι μεγάλη. Αν προσθέσουμε σε αυτή τη λίστα και τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν, αυτές και τα παιδιά που δέχονται καθημερινή ψυχολογική και φυσική βία και φοβούνται να το πουν σε κάποιον, η λίστα είναι τεράστια.
Τα κανάλια ξεπλένουν και στοχοποιούν αυτούς που βολεύει το σύστημα. Κάνουν σαπουνόπερα τη ζωή ενός ανηλίκου παιδιού και σίριαλ το τι τρώει η παιδοκτόνος από την Πάτρα στη φυλακή.

Το κράτος δολοφονεί παιδιά, είτε φυσικά με μπάτσους να πυροβολούν ή να σκοτώνουν στο ξύλο νέους, είτε τεχνητά με το να μην τους δίνουν καμία χαραμάδα ελπίδας στο μέλλον. Και όλα κάτω από το προσωπείο της πολιτικής ορθότητας.

Εξαπάτηση και τεχνητός τρόμος παντού. Με αποκορύφωμα τους μπάτσους στα πανεπιστήμια για να τρομοκρατούν παιδιά 18 και 20 χρόνων. Η καταστολή είναι ήδη εδώ και πάγια τακτική του συστήματος. Ειδικά με δεξιές κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαία η άνοδος του φασισμού την τελευταία δεκαετία σε όλη την Ευρώπη. Είναι το απόσταγμα του αποτυχημένου καπιταλισμού, είναι το αποτέλεσμα του να μην έχεις ταξική και κοινωνική συνείδηση.

Αυτός είναι ο μικρός Istvan Reiner, 4 ετών, που χαμογελά για ένα υποτιθέμενο πορτραίτο που του είπαν πως θα τον φωτογραφίσουν, λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Ένας άλλος τετράχρονος μέσα από τις ζωγραφιές του έδειξε τον τρόμο που ζούσε και την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον γιο της νταντάς του, με την κάλυψή της.

Φυσικά και δεν κάνω καμία σύγκριση με τη θηριωδία του Αουσβιτς. Γεγονός είναι όμως πως η τακτική της εξαπάτησης, του τεχνητού τρόμου, της καταστολής, και της προπαγάνδας υπάρχει και θα υπάρχει πάντα σε κάθε μορφή επιβολής.

Ο Istvan ήταν τεσσάρων και πίστεψε τα ψέματα και υπάκουσε. Εσείς; να θυμάστε «Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι κρίσιμες». Για εσάς, για την επιχείρησή σας, για τη ζωή σας, για τους αγαπημένους σας, για την ψυχική σας υγεία... μόνο για εσάς όμως.

Γιατί εσείς θα είστε ο άμεσος αποδέκτης του ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού προστασίας και μέριμνας, της κατασπαταλησης δημοσίου χρήματος, του χαρίσματος δανείων σε λαμόγια, τις επιδοτήσεις πολυεθνικών, και φυσικά του εργασιακού μεσαίωνα που έρχεται ακόμα πιο άγρια και από του 2011.

Γιατί ο φτωχός, ο μεροκαματιάρης, ο τσιγγάνος, ο αριστερός, έχουν πάντα την ευθύνη. Όπως τότε έφταιγε πάλι ο φτωχός, ο ομοφυλόφιλος, ο ανάπηρος, ο τσιγγάνος, ο Εβραίος. Στα lockdown φταις εσυ που δεν έστειλες sms. Σήμερα φταις εσύ που θέλεις να ζεσταθείς το χειμώνα.

Τότε θησαύριζε ο Adolf (Adi) Dassler (Adidas) φτιάχνοντας στολές και παπούτσια για τα ναζιστικα στρατεύματα με τζάμπα «εργάτες» από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, o Hugo Boss που σχεδίασε υπέρκομψες στολές για τους αξιωματικούς των SS και της Gestapo.

Σήμερα θησαυρίζουν λαμόγια που ξεκοκαλίζουν ΕΣΠΑ, που διορίζονται χωρίς τα τυπικά προσόντα σε κρατικές θέσεις, κόμματα και μεγαλοεπιχειρηματιες που χρωστάνε εκατομμύρια στο δημόσιο, και εγχώριοι μαφιόζοι που εκβιάζουν τους πάντες και τα πάντα. Αλλά εσύ φταις πάντα, να το θυμάσαι.

Ποτέ δεν φταίει ο δεξιός, ο βολεμένος, ο βιομήχανος, ο εφοπλιστής, το λαμόγιο, ο κρατικοδίαιτος, ο τηλεαπατεώνας, και ο άχρηστος που κληρονομικά διαδέχεται καρέκλες εξουσίας.

Αποδιοπομπαίος τράγος πάντα ο λαός σε έναν αποτυχημένο καπιταλισμό που έδειξε τη γύμνια και το γνωστό απάνθρωπο πρόσωπό του από τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ενεργειακή κρίση. Με τον τρόπο που σου πουλάει παραμύθι και vouchers και pass, αντί να σου πει ξεκάθαρα πως ζεις με κουπόνια φτώχειας.

Το 2023 δεν θα είναι καλύτερο. θα είναι λίγο καλύτερο από το 2022 όταν βγει ο χειμώνας.

Ξέρετε τότε που έρχονται οι τουρίστες και live your moth in Greece και «ποιος πάει να ψηφίσει τώρα;, όλοι ίδιοι είναι. Πάμε καμία θάλασσα»

Καθόμαστε σαν λαός και βλέπουμε τη θάλασσα σε ένα ναυαγισμένο κουφάρι χώρας. Βλέπουμε τα πλοία με τους ξένους να περνούν και ελπίζουμε να πετάξουν ένα ξεροκόμματο.

Αντί να πλακώσει ο λαός τους δυνάστες του κάθεται και τρώγεται μεταξύ του. Για κόμματα, για ομάδες, για θέσεις πάρκινγκ, για μαλακίες. Μια ζωή δουλοπάροικοι στο τριτοκοσμικό ανθυποβαλκάνιο προτεκτοράτο.

Σχόλια