Μαρμελάδα σταφύλι χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά

Από το bovary.gr
Το Φθινόπωρο είναι η κατ' εξοχήν εποχή του σταφυλιού.
Η περίοδος συγκομιδής του εκτείνεται από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο, ανάλογα με την περιοχή και την ποικιλία, αλλά συγκεκριμένα ο Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη περίοδος να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φρούτο καθώς ο καρπός είναι γλυκός όσο ποτέ.

Γνωστό και ως «η βρώση των Θεών» το σταφύλι είναι πεντανόστιμο αλλά και πάρα πολύ θρεπτικό καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ένας από τους νοστιμότερους τρόπους να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φρούτο είναι φυσικά σε μια σπιτική μαρμελάδα, γι' αυτό κι εμείς βρήκαμε την τέλεια συνταγή από τη σελίδα του Γιώργου Τσούλη χωρίς ζάχαρη που θα σας αφήσει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
  • 1 κιλό κόκκινα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 50 ml νερό
  • Χυμό και φλούδα από 1 lime
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και βράζουμε για 70 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Έπειτα, αφαιρούμε τις φλούδες από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το μείγμα σε δόσεις σε ένα multi και το πολτοποιούμε.
  • Στη συνέχεια, βράζουμε ξανά τη μαρμελάδα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  • Τέλος, σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο διατηρώντας την στο ψυγείο.

Σχόλια