Shit happens

Από το efsyn.gr / Άνω Κάτω / 02.03.22 / Αρτεμις Σπηλιώτη
Σκιάζομαι, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, στη θέα ανθρώπων που έχουν τατουάζ σε όλο τους σώμα. Με απωθεί η θέα παραμορφωμένων προσώπων από αισθητικές επεμβάσεις-παρεμβάσεις. Αλλά ευτυχώς κανείς δεν με υποχρεώνει να «χτυπήσω» τατουάζ σε όλο μου το σώμα και να «τραβηχτώ». Ούτε και μου απαγορεύει όμως. Ευτυχώς.

Αλλά στην «Αμερική Αμερική που είναι χώρα μαγική» ένα μάτσο μισογύνηδες, υποκριτές, υπερσυντηρητικοί, θρησκόληπτοι αποφάσισαν ότι μπορεί ο κάθε όμοιός τους κυβερνήτης Πολιτείας να απαγορεύει τις αμβλώσεις ικανοποιώντας το θέλημα του Θεού, που προφανώς η έγνοια του για τα αγέννητα παιδιά είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι για τα παιδιά που μεγαλώνουν με κουπόνια, χωρίς στέγη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (για να μην ξεχνάμε πόσο πολεμήθηκε από τον παλιάτσο Τραμπ το Obama Care). Και όλα τα γεννημένα Αμερικανόπουλα κινδυνεύουν να μπουν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που έχασαν τη ζωή του γιατί κάποιος με ψυχολογικά προβλήματα αγόρασε από το σούπερ μάρκετ όπλο και μπούκαρε στο σχολείο.

Αυτός λοιπόν ο συρφετός αποφάσισε ότι ο Τζακ μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει με το σώμα του, αλλά η Μέρι Αν ό,τι θέλει, εκτός φυσικά από έκτρωση. Αν «γκαστρωθεί» η 17χρονη κόρη (ή η...παράνομη ερωμένη) του Τεξανού γερουσιαστή μπορεί να πεταχτεί μέχρι τη Νέα Υόρκη και νόμιμα σε μια κλινική που τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να κάνει έκτρωση και να αναρρώσει σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου. Η καθαρίστρια του γερουσιαστή, που δεν αντέχει να φέρει ακόμα ένα παιδί στον κόσμο, θα καταλήξει σε μια «παράνομη» κλινική, όπως μπορεί να συνέβη με τη γιαγιά της.

Τέλος πάντων καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος για να πιστεύεις ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων λύνει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Επίσης ηλίθιο είναι να πιστεύεις το 2022 ότι η άμβλωση είναι μέθοδος αντισύλληψης, αλλά τέλος πάντως «shit happens».

Και συντάσσομαι με την πρόταση της Μπέτι Μίντλερ: «Να απαγορεύσουμε το Viagra! Αν η εγκυμοσύνη είναι "θέλημα Θεού", τότε θέλημα Θεού είναι και το πεσμένο πέος σου».

Σχόλια