38 χρόνια από το ''Το Εξαήμερo Του Αιώνα''

Από το f/b Yiannis Kouros
02-08 Ιουλίου 1984. Εξαήμερος αγώνας δρόμου Ν. Υόρκης: σταθμός ορόσημο για την αθλητική σταδιοδρομία του Γιάννη Κούρου όπου κατέρριψε τα πρώτα του παγκόσμια ρεκόρ (16), τα περισσότερα εκ των οποίων ακατάρριπτα απ' το 1888, αντιμετωπίζοντας ακραίες στιγμές σωματικής εξάντλησης με πλημμύρες και καύσωνα.

Οι επιδόσεις αυτές - με συνολική κάλυψη 1022.8χλμ- ξεπεράστηκαν από τον ίδιο στο χωμάτινο στάδιο του Colac (Australia) λίγους μήνες μετά, το Νοέμβριο του 1984 και καταρρίφθηκαν οριστικά πάλι στο Colac, 21 χρόνια αργότερα (2005), με κάλυψη 1038.5 χλμ όπου εκτός των προβλημάτων εκ του ανωμάλου εδάφους προέκυψε και τυφώνας..., αναγκάζοντας σε παύση τους δρομείς και στη συνέχεια σε κάλυψη μεγαλύτερων στροφών εξωτερικά του στίβου και των καταλυμάτων των συμμετασχόντων, μιας και ο αγωνιστικός χώρος είχε καταληφθεί από σπασμένα δέντρα....

Το βιβλίο "Το Εξαήμερo Του Αιώνα" διαπραγματεύεται τα συμβάντα του αγώνα της Ν. Υόρκης σε συνδυασμό με τα εσωτερικά δρώμενα (συναισθήματα, σκέψεις, μνήμες και κριτικοί στοχασμοί) του Γιάννη Κούρου.

Σχόλια