O Xαλβάς της τεμπέλας

Από το mrssoupe.com
Ο Χαλβάς της τεμπέλας | Χωρίς ζάχαρη, με 2 υλικά
Φέτος είπα να φτιάξω έναν πανεύκολο, διαφορετικό χαλβά χωρίς ζάχαρη αλλά και χωρίς υποκατάστατα ζάχαρης. Αυτός ο χαλβάς χωρίς ζάχαρη θέλει μόλις 2 υλικά για να ετοιμαστεί και δεν γίνεται να μην σας πετύχει.
Τρώγεται ωμός και είναι ιδανικός για εσάς που δεν έχετε και πολύ μεγάλη σχέση με την κουζίνα. Είναι ΤΟΣΟ εύκολος.

Διατηρείται στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλετε να φάτε ένα κομματάκι το βγάζετε από την κατάψυξη και απλά το τρώτε κατευθείαν.
Ο πιο εύκολος ωμός χαλβάς που έχετε φτιάξει και φάει ποτέ.
Υλικά

3/4 φλ. χουρμάδες
1 φλ. ταχίνι
φυστίκι Αιγίνης τριμμένο (αν θέλετε)

Εκτέλεση
  1. Ξεκινήστε μουλιάζοντας τους χουρμάδες σας σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Βγάλτε τους από το νερό και ρίξτε τους στο μούλτι μαζί με το ταχίνι.
  2. Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Μεταφέρετε σε ταψάκι και απλώστε έτσι ώστε να πάει παντού ο χαλβάς. Ρίξτε από πάνω τριμμένο φιστίκι αν θέλετε.
  4. Βάλτε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα. Βγάλτε και κόψτε σε κομματάκια.
  5. Διατηρείτε τον χαλβά σας στην κατάψυξη και βγάζετε το για μερικά λεπτά πριν τον φάτε κάθε φορά.

Σχόλια