Ο Ντάνκαν

Από το saveagreekstray.org
"Εμφανίστηκε" ξαφνικά σε ένα χωριό μια μέρα, μαζί με τον αδερφό του. Τεσσάρων μηνών μωρό, αδύνατο και κατσιασμένο, ξάπλωνε μέσα στην μέση του κεντρικού δρόμου λες και ήταν το πιο άνετο μέρος του κόσμου. Και γιατί να μην είναι άνετο; Αφού είναι στο χωριό, ανάμεσα σε ανθρώπους.

Έτσι σκέφτονται οι σκύλοι να ξέρετε. Εκεί ένιωθε ασφάλεια, εκεί ξάπλωνε, μπροστά στις καφετέριες. Πήγαινε με αυτό το βλέμμα, αυτά τα μάτια, αυτό το ύφος και αυτή την μουσούδα, και κουνούσε ουρά σε κάθε περαστικό. Ξεχαρβαλώθηκε να χαιρετάει το μωρό, και η χαρά του κόπηκε σταδιακά, γιατί για την ευγένεια και την καλοσύνη του δεν ανταμείφθηκε αλλά τιμωρήθηκε.

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες κατάλαβε πως για να επιβιώσει δεν πρέπει να φαίνεται, αλλά να κρύβεται. Άρχισε ψάχνει μέρη χωρίς ανθρώπους για να νιώσει ασφάλεια. Πόσο άδικο και πόσο σκληρό είναι να βρωμίσει έτσι την αδολη εμπιστοσύνη ενός μωρού, ενός μωρού που γεννήθηκε για να αγαπάει τους ανθρώπους.

Ο Ντάνκαν έχει μια ψυχή όλο αγάπη, και είναι από τα σκυλιά που η αγάπη αυτή φαίνεται στο πρόσωπο και στο σώμα τους και δεν κρύβεται με τίποτα. Έφυγε από το μέρος όπου εγκαταλείφθηκε πριν η καθαρή ψυχή του βρωμίσει, και πλέον νομίζει πως τα ουστ και οι κλωτσιές ήταν ένα λάθος. Τα ξέχασε.

Τον λατρεύουμε. Τον λατρεύουμε τόσο που δεν θέλουμε να μείνει μαζί μας πολύ ακόμα, θέλουμε να φύγει και να πάει στην οικογένειά του.

'Όνομα ΝΤΆΝΚΑΝ
Ημ. Γέννησης 06/01/2022
Ζώδιο Αιγόκερως
Φυλήmix
Microchip
Μέγεθος 12-25 kg
Πληροφορίες εδώ



Σχόλια