Από το mrssoupe.com
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να φτιάξετε την πιο τέλεια, ζουμερή πορτοκαλόπιτα ψυγείου και μάλιστα χωρίς σιρόπι και ζάχαρη. Πώς; Με τα υλικά που σας έχω παρακάτω!
Το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να προσέξετε και να μην παραλείψετε είναι το να βάλετε την πορτοκαλόπιτά σας στο ψυγείο. Γιατί; Διότι είναι πολύ πολύ πολύ πιο νόστιμη από το ψυγείο και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ όταν τη δοκιμάσετε.
Η συγκεκριμένη πορτοκαλόπιτα είναι vegan, δεν περιέχει αυγά, φύλλο και βούτυρο ενώ δεν περιέχει ούτε ελαιόλαδο. Την “δουλειά” του ελαιόλαδου κάνει το αλεύρι αμυγδάλου που περιέχει.
Πώς φτιάχνουμε την πιο εύκολη πορτοκαλόπιτα του καλοκαιριού;
Τα βασικά υλικά είναι το αλεύρι αμυγδάλου, το corn flour, το baking powder, το υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας (το οποίο μπορεί να είναι ζάχαρη από monk fruit, ζάχαρη καρύδας, εριθρυτόλη ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε και σας αρέσει να χρησιμοποιείτε) και φυσικά το πορτοκάλι το οποίο χρησιμοποιούμε ολόκληρο.
Επομένως η συγκεκριμένη συνταγή είναι και #zerofoodwaste συνταγή μιας και χρησιμοποιούμε ολόκληρο το πορτοκάλι μαζί με την φλούδα του χωρίς να πετάμε τίποτα ενώ χρησιμοποιούμε και το νερό στο οποίο βράζουμε το πορτοκάλι μας.
Tips και αντικαταστάσεις
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου και θέλετε να το αντικαταστήσετε με κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις τότε θα πρέπει να κάνετε τις εξής αλλαγές στη συνταγή:
- Αντί για 2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου βάζετε 1 φλ. (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Στο στάδιο που χτυπάτε το βρασμένο πορτοκάλι με το νερό προσθέτετε και 1/2 φλ. (125 ml) ελαιόλαδο και τα χτυπάτε όλα μαζί.
Πορτοκαλόπιτα ψυγείου χωρίς σιρόπι και ζάχαρη
Χρόνοι
- prep time 5 MINUTES
- cook time 40 MINUTES
- total time 45 MINUTES
- calories 159
Η πιο εύκολη πορτοκαλόπιτα ψυγείου που έχετε φτιάξει ποτέ. Είναι πεντανόστιμη και ταιριάζει απίστευτα με παγωτό.
Υλικά
- 1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο στα 8
- 1/3 φλ. (80 ml) νερό από το βράσιμο του πορτοκαλιού
- 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 80 γρ. corn flour
- 2 κ.γ. baking powder
- λίγο αλάτι
- 150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας (όχι μέλι ή maple syrup)
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε βράζοντας για 30 λεπτά το πορτοκάλι σε νερό. Στραγγίστε το και κρατήστε 80 ml από το νερό στην άκρη. Αφήστε το πορτοκάλι σας να κρυώσει.
- Ρίξτε το στο μούλτι μαζί με το νερό. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με το corn flour, το baking powder, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίξτε μέσα τον πολτό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε σε ταψάκι. Το δικό μου είναι 20×20 εκ.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από το ταψί και το βάλετε στο ψυγείο.
Σχόλια