Αυτός ο ήχος της βελόνας όταν ακουμπάει στο βινύλιο.....

Από το apotis4stis5.com / Κώστας Ζουγρής
Αυτός ο ήχος της βελόνας όταν ακουμπάει στο βινύλιο.....

Αν είσαι φίλος των βινυλίων σίγουρα η μεγαλύτερη σου απόλαυση θα είναι να αγγίζεις το εξώφυλλο του δίσκου και σαν να πραγματοποιείς μια τελετή, να βγάζεις προσεκτικά τον δίσκο από το εσώφυλλο.

Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια πολλοί θέλουν να αποκτήσουν τα αγαπημένα τους άλμπουμ σε βινύλιο και να τα ακούν σε στιγμές χαλάρωσης.

Ένα από αυτά είναι σίγουρα το Hotel California των Eagles που από τον Δεκέμβριο του 1976 που κυκλοφόρησε μας κρατάει συνέχεια συντροφιά, σαν να μας ταξιδεύει στις εκτάσεις της ερήμου στην Καλιφόρνια.

Ήταν το πιο πετυχημένο άλμπουμ των Eagles με 26 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ, το πρώτο με κιθαρίστα τον Joe Walsh που πήρε την θέση του Bernie Leadon, o οποίος ήταν αυτός που είχε βοηθήσει στην κάντρυ κατεύθυνση του συγκροτήματος.

Παράλληλα ήταν το τελευταίο άλμπουμ με μπασίστα τον Randy Meisner.

Η βασική μελωδία είναι γραμμένη από τον Don Felder και οι στίχοι από τον Don Henley με τον Glen Frey να βάζει τις τελικές πινελιές.

Το τραγούδι περιγράφει τον τρόπο ζωής στην Καλιφόρνια, όπως τον βλέπει ένας κάτοικος που έχει ζήσει μέσα στις πόλεις, αλλά και στις μικρές εξοχικές γραφικές πολιτείες που η κάθε μία έχει την ιστορία της και είναι συχνά δεμένη με κάποια αγαπημένη ταινία, γιατί στην ουσία το Hotel California είναι ένα τραγούδι περιγραφικό σαν ταινία.

Οι στίχοι έχουν αρκετό μυστήριο και εξάπτουν την φαντασία του ακροατή.

Στους επόμενους μήνες οι Eagles θα παρουσιάσουν το άλμπουμ με μεγάλη ορχήστρα 46 ατόμων και χορωδία 22 ατόμων σε αρκετές Αμερικάνικες πολιτείες σε μία περιοδεία που θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες.

Εμείς θα απολαμβάνουμε το άλμπουμ στο πικ απ μας, στο cd player ¨η για πιο ευκολία, χωρίς όμως την ιεροτελεστία του βινυλίου, στις μουσικές πλατφόρμες.

Όπως και να έχει η Καλιφόρνια, τώρα με την τεχνολογία είναι πάντα κοντά μας και για όσους την έχουν επισκεφθεί μόνιμο κομμάτι στα όνειρα τους.

Σχόλια