Φτιάξτε μόνοι σας Βιολογικό Sushi Τι χρειάζεστε & πώς θα το φτιάξετε!

Από το greenbay.gr
Η αλήθεια είναι πως όσοι τρώνε σούσι, το λατρεύουν! Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δεν χρειάζεται να περιμένετε να το απολαύσετε μόνο όταν βγαίνετε έξω για φαγητό. Φτιάξτε το μόνοι σας! Βιολογικά, υγιεινά και νόστιμα!

Χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ω-3 λιπαρά οξέα, το σούσι όταν προετοιμάζεται σωστά, είναι μία από τις πιο υγιεινές επιλογές διατροφής, με εκλεπτυσμένη γεύση.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα και κάντε το σπίτι σας να μοιάζει με γκουρμέ εστιατόριο! Για να φτιάξετε σούσι, θα χρειαστείτε αποξηραμένα φύκια για τύλιγμα, ρύζι για σούσι, ξίδι ρυζιού, λαχανικά, όπως αγγούρια και καρότα και ένα καλό φιλέτο ψαριού. Η Clearspring μας τα παρέχει όλα τα απαραίτητα προϊόντα, αποκλειστικά από αυθεντικά, ξεχωριστά συστατικά σε παραδοσιακές, φυσικές συνταγές. Ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο και διασκεδαστικό να δημιουργήσετε σούσι στη δική σας κουζίνα!

Συστατικά: (για 12 τεμάχια)
125γρμ Ρύζι για σούσι (άβραστο)
170ml Νερό κρύο
½ Αγγούρι (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)*
2 φύλλα Nori
1 κουταλιά σούπας Ξύδι για σούσι
2 κουταλιές σούπας Wasabi
Σάλτσα Tamari για ντιπ

(*) Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές, καρότο, αβοκάντο, τόφου, μαϊντανό, τουρσί, δαμάσκηνα Umeboshi, μανιτάρια Shitake, σπαράγγια, καθώς και οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας.

Για την ετοιμασία του Wasabi
Προσθέστε 1 μέρος ζεστού νερού σε 2 μέρη σκόνης Wasabi και αναμείξτε μέχρι να γίνουν μία απαλή πάστα. Καλύψτε και αφήστε το για 5 λεπτά, ώστε να αναδειχθεί όλη του η γεύση.

Μέθοδος Παρασκευής
  1. Σε ένα μπολ ξεπλένετε προσεκτικά το ρύζι με κρύο νερό, μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Στη συνέχεια μουλιάζετε το ρύζι σε 170 ml κρύο νερό, περίπου για 30 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.
  2. Ρίξτε το ρύζι με το νερό σε μια κατσαρόλα, αφήστε να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε με το καπάκι για περίπου 10-12 λεπτά. Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για άλλα 10 λεπτά.
  3. Βάλτε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το ξύδι ρυζιού και με μία σπάτουλα απλώστε και ανακατέψτε καλά με προσεχτικές κινήσεις.
  4. Τοποθετήστε τα φύλλα Nori με τη γυαλιστερή τους πλευρά επάνω στην ψάθα. Απλώστε πάνω στο Nori το μισό ρύζι ομοιόμορφα, αφήνοντας 1cm καθαρό στην κορυφή.
  5. Απλώστε κατά μήκος, περίπου 3cm από την κάτω άκρη του Nori, τη γέμιση με το αγγούρι (ή την όποια γέμιση έχετε επιλέξει).
  6. Ξεκινήστε να τυλίγετε την ψάθα από το κοντινό προς εσάς άκρο, κρατώντας τη γέμιση στη θέση της με τα δάχτυλά σας. Τραβήξτε σταθερά, αλλά μην πιέσετε τόσο σκληρά, ώστε το ρύζι να βγει από τις πλευρές.
  7. Συνεχίστε το τύλιγμα μέχρι να φτάσετε στο τέλος του φύλλου Nori, κρατώντας το σφιχτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τυλίξει και την ψάθα μαζί μέσα στο σούσι σας.
  8. Αφαιρέστε από την ψάθα το ρολό και κόψτε το σε 6 κομμάτια με ένα βρεγμένο μαχαίρι, κρατώντας μία σταθερή κίνηση κοπής. Επαναλάβετε με το άλλο φύλλο Nori.
  9. Σερβίρετε με Σάλτσα Σόγιας Tamari και πάστα Wasabi.
Σχετικά με τα Προϊόντα
Τα Sushi Nori είναι έτοιμα ψημένα φύκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατευθείαν από το πακέτο για το τύλιγμα του σούσι. Με λεπτή υφή και ζωντανό βαθύ πράσινο χρώμα, τα Sushi Nori είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Η συσκευασία περιέχει 7 φύλλα έτοιμα για σούσι!
Το αποτέλεσμα; …Umami!

Βιολογικό λευκό ρύζι με υπέροχη γεύση, εξαιρετικό για τη δημιουργία σούσι. Ο μικρός κόκκος της ποικιλίας ρυζιού Selenio έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το ρύζι Japonica που χρησιμοποιείται για σούσι στην Ιαπωνία. Καλλιεργείται στην περιοχή του Πιεμόντε της βορειοδυτικής Ιταλίας, μια περιοχή που φημίζεται επίσης για την καλλιέργεια του ριζότο.

Βιολογικό, ισορροπημένο μείγμα από ξύδι καστανού ρυζιού, mirin και σάλτσα σόγιας, απαραίτητο στην παρασκευή νόστιμου σπιτικού σούσι. Βασίζεται σε παραδοσιακή Ιαπωνική συνταγή. Απλά προσθέστε μερικές σταγόνες σε βρασμένο ρύζι και αναμείξτε απαλά ενώ το ρύζι είναι ακόμα ζεστό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μαρινάδες ή σαλάτες.

Με ιδιαίτερα μεστή, πολύπλοκη και εκλεπτυσμένη γεύση, για την οποία έχει βραβευθεί, το βιολογικό Tamari (σάλτσα σόγιας) της Clearspring είναι φυσικής ζύμωσης και ωριμάζει σε κέδρινα βαρέλι. Είναι ιδανικό σαν ντιπ για σούσι, αλλά και για χρήση σε raw dips, dressings, σάλτσες και μαρινάδες.

Το Wasabi είναι η χαρακτηριστική πράσινη πάστα, η οποία προσδίδει μια ξεχωριστή, πικάντικη γεύση σε σούσι, σάλτσες και ντιπ. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα προϊόντα Wasabi, το Wasabi σε σκόνη της Clearspring παρασκευάζεται μόνο από φυσικά συστατικά και την πραγματική ρίζα του φυτού. Το φυτό wasabi, ή αλλιώς Ιαπωνικό αγριοράπανο, χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία πολύ καιρό και θεωρείται πολύτιμο για τις πρωτεΐνες, τα ένζυμα και τη βιταμίνη C που περιέχει. Διατίθεται σε πρακτική επαναχρησιμοποιούμενη συσκευασία.

Απαραίτητο εργαλείο, όταν φτιάχνετε σούσι μόνοι σας! Απλά τοποθετήστε ένα φύλλο Nori (φύλλο φυκιών) πάνω στην ψάθα, απλώστε το βιολογικό ρύζι για σούσι, προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά και τυλίξτε! Είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Σχόλια