Με αφορμή την δολοφονία του 19χρόνου Άλκη Καμπάνου

Από το f/b yorgos.konstantinou
Πιτσιρίκι είχα πάει να βρω ενα φιλο μου να βγουμε βολτες με τα ποδηλατα στη γειτονιά, κι η μανα του μου ειπε πως ήταν στο Χαριλάου σε ένα φιλικό του Αρη. Πήγα στο γήπεδο, κι ενώ κοιτούσα να τον βρω στις κερκιδες, ένας σκατόγερος μού την επεσε λεγοντας πως έχει κατι περιοδικά με τσοντες, και να πάω μαζί του στο αμάξι του να μου της δείξει. Πάτησα μια τρεχάλα όπου φυγει φυγει, κι απο τότε κραταει η αντιπάθειά μου για το Χαριλάου και τα κιτρινόμαυρα του Άρη.

ΠΑΟΚ μια ζωή, λατρεία απο μικρό παιδί που πηγαιναμε στο γήπεδο με το μπαμπά, τα μαξιλαράκια από φελιζόλ και την αξέχαστη εκεινη χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα με Κούδα, Φουντουκίδη, Ασλανίδη.

Αλλά τί να κάνω που ντρέπομαι για την ομαδα μου απο τότε που την πηρε ο Σαββιδης; Αυτο το υποκείμενο με το ατελείωτο βρώμικο χρήμα που αγόρασε τη μισή πολη, με το περίστροφο στην κωλοτσέπη και τους μπράβους γύρω γυρω. Σαν το Μαρινακη κι αυτός, σαν δυο σταγόνες απόνερα, καθήκια ολκής, εξουσιομανείς δια της μπάλλας, που εκτρέφουν εθνικιστικά τάγματα ασφαλείας σιγοντάρωντας τον εκφασισμό της οπαδικής κουλτούρας. Την ομάδα μου την αγόρασε ενας αλητήριος, που απο τη μια το επαιζε φιλος του συριζα (δεν ξερω αν τον πιστεψανε λογω αφέλειας, ηλιθιότητας ή εξουσιομανίας- τωρα ειναι φιλος της ΝΔ, αυτοί τουλαχιστον το ξεραμε απο πριν τί σκατά φουμαρουν) κι απ την αλλη σιγοντάριζε τα αλυτρωτικά μακεδονικά συλλαλητήρια. Ένας ανήθικος σαν το σκατόγερο με τις τσοντες, έχει δικιά του πλέον την Τούμπα.

Η κατρακυλα δεν ειναι αστειάκι.
Ποιος εκαψε την καταληψη στη Λεωφορο Στρατού; Φασιστοπαοκτσηδες στο δρομο για το συλλαλητηριο. Τιμωρήθηκε κανείς; Έβγαλε ανακοινωση η ΠΑΕ του Σαββιδη; Μπατσοι, δικαστες και δημοσιογραφοι το καναν τουμπεκί. Τα παίρνουν, τα πήραν κάποιοι δικοί τους ή ελπιζουν ότι θα τα πάρουν, το ιδιο κάνει.

Δεν ειναι καινουργιο το φαινομενο. Μαθαμε σ αυτην την πόλη να μην ανοιγουμε το στομα εναντια στους ισχυρους και τους πλουσιους. Τάχαμου κιμπαρηδες κσι μαγκες, που το βουλωσαμε και ακομα το βουλωνουμε μην τυχόν και θίξουμε τους φασίστες της 3Ε,, τους αντισημίτες της Μακεδονίας, τους άρπαγες των εβραϊκων περιουσιών, τους δοσιλογους, τους δολοφονους του Λαμπρακη, τους βρωμερούς χουντοπαραεκκλησιαστικους, τους χυδαιους παιδεραστες του Παπάφειου, τους δολοφονους του παιδιού απο τη Βουλγαρία,... εμείς που εθελοτυφλούμε για τους τραμπούκους που κλωτσούσαν τον Μπουτάρη, εμείς που η κουλτούρα μας έχει πρότυπο κατι βολεψακηδες σκαμπαρδόνηδες γλείφτες της εκάστοτε εξουσίας, κάτι σκατομαγκες με πορνοβίντεο, τους βιαστες του Αχιλλειου, εμεϊς που τώρα δεν ξερουμε πως να κρυψουμε τη ντροπή μας για τα κωλόπαιδα που σφάξανε το παλληκαρι στη Χαριλάου.

Σαπίλα. Βρωμάει σκατίλα η νυφίτσα του Θερμαϊκού κι εμεις λιτανεύουμε μπας και σκεπάσει τη βρωμιά ο μυροβλητης.

ΠΑΟΚ είμαι ακόμα, για μια ομάδα που εχει προσφυγική μνημη κι αξιοπρεπεια, κι ας μην σώσει να ξαναπαρει ποτέ πρωτάθλημα. Για τα παλληκαρια που σπασαν τα γραφεια των χρυσάβγουλων και το λαό των δυτικών συνοικιών που βρισκει φωνή κι υποσταση στη Τουμπα.

Αλλά δεν αντεχω άλλο να σωπαίνω για τα ομοφοβικά συνθήματα στην κερκιδα, για την καταντια τού να ζηλεύουμε την ατιμωρησια και την εύνοια του γαβρου, για τα ύπουλα χτυπήματα συμμοριτών και την ψευτομαγκιά δολοφόνων με ασπρόμαυρα. Γι αυτό και δεν θα ξαναπατήσω στην Τουμπα, όσο η αλητεία στρογγυλοκαθεται στην προεδρική του πολυθρόνα. Μεχρι να σταματήσει ο λαός να προσκυνάει μαρινοσαββίδηδες για τα ψίχουλα που ρίχνουν για να μας κάνουν να νομίζουμε πως είμαστε κάποιοι.

Σχόλια