9 Απρόσμενα οφέλη του να έχεις γάτα

Από το tsitsosthecat.gr
Οι γάτες είναι ο από μηχανής θεός που ήρθε να σώσει τον άνθρωπο από το όλεθρο. Κάποια στιγμή το ανθρώπινο είδος πήρε μια λάθος στροφή που το έφερε στο χείλος του γκρεμού

Και τότε η γάτα, αυτό το πλάσμα-ζωντανή απόδειξη ότι είμαστε θεϊκά πλασμένοι, πήρε τον άνθρωπο από τον χέρι και τον έφερε στην Εδέμ της γατίσιας ευδαιμονίας!

Η γάτα αποτέλεσε ένα ζωντανό μάθημα για τον άνθρωπο, για το πως να ζει τη ζωή. Ας ανακαλύψουμε μέσα από τα υπέροχα σκίτσα του καλλιτέχνη Lingvistov (ο οποίος προφανώς έχει τα πνευματικά δικαιώματα γι’ αυτά τα σκίτσα), προσαρμοσμένα από τον Τσίτσο στην ελληνική πραγματικότητα, μερικά απίστευτα και απρόσμενα κέρδη που αποκόμισε ο άνθρωπος από τη συμβίωσή του με τη γάτα:

1. Η γάτα θα εξασφαλίσει ότι ποτέ δεν θα ξανατρέχετε το πρωί για να πάτε στη δουλειά σας
Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχετε αίσθηση του χρόνου; Είστε μήπως τίποτα υπναράδες; Που κάθε πρωί τρέχετε σαν τρελός να προλάβετε να πιείτε μια γουλιά καφέ για να φτάσετε τελικά στη δουλειά σας με μόλις 20 λεπτά καθυστέρηση;

Μια γάτα θα αποτελέσει την λύση όλων αυτών των φαινομενικά βασανιστικών προβλημάτων. Το απόλυτο ξυπνητήρι που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να μην χτυπήσει, η γάτα, θα σας ξυπνήσει με κάθε τρόπο (ενίοτε αιματηρό) στις 04.58 για να της σερβίρετε το breakfast της, αλλά και για να είστε βέβαιοι ότι θα φτάσατε έγκαιρα και χωρίς άγχος στη δουλειά σας.

2. Η γάτα σας κάνει αληθινούς επαναστάτες
Τι πολιτικά ορθοί τρόποι συμπεριφοράς! Τι τακτ και καθωσπρεπισμοί! Όχι κύριοι, η γάτα είναι εδώ να σας διδάξει ότι οι εξωτερικά επιβαλλόμενοι κανόνες συμπεριφοράς είναι πλαστοί και οφείλουμε να τους καταρρίπτουμε! Ακομη και αν αυτό έχει κόστος σε επίπεδο μυρωδιάς!

3. Η γάτα σας βοηθάει να ανακαλύψετε μια άλλη, χαοτική τάξη
Έχετε βάλει τα πράγματα σε κουτάκια. Το βάζο με το νερό και το λουλούδι όρθιο, ο καναπές χωρίς ίχνος ψεγαδιού, το χαλί χωρίς ίχνος μπιχλιμπιδιών πάνω του! Ε όχι! Αυτό είναι σκλαβιά, αυτό είναι μια οικειοθελής δουλοπρέπεια στους κανόνες διακόσμησης και τάξης! Πάρτε μια γάτα και ξεπεράστε με συνοπτικές διαδικασίες αυτά τα στεγανά.

Για μια στιγμή ας σοβαρευτούμε και ας διαβάσουμε τα πορίσματα της πολύ χρησιμης έρευνας για τα οφέλη της γάτας για τα παιδιά με αυτισμό, στον παρακάτω σύνδεσμο:

4. Η γάτα σας διδάσκει την τέχνη της ανιδιοτελούς προσφοράς
Όταν η γάτα αγαπάει, αγαπάει, τέρμα τελείωσε! Αγαπάει άνευ όρων και δεν ζητάει ανταλλάγματα. Αλλά μόνο προσφέρει. Προσφέρει διάφορα δώρα στο αντικείμενο της αγάπης της, τον άνθρωπό της. Ακόμη και αν κάποια από αυτά είναι κάπως αμφιλεγόμενα! Εσείς θα μάθετε από τη μια να δέχεστε κάθε δώρο και να προσφέρετε και εσείς έτσι απλόχερα στον συνάνθρωπο και στην συνγάτα σας!

5. Η γάτα σας διδάσκει την τέχνη της απόρριψης
Ποικιλότροπη η ευεργεσία της γάτας το δίχως άλλο. Η γάτα θα σας μάθει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αν δεν θέλει να βρίσκεται κοντά σας θα σας κεράσει μεγαλοπρεπώς και χωρίς δεύτερη σκέψη μια ωραιότατη απόρριψη. Και την ίδια στιγμή θα σας διδάξει να ακολουθείτε και εσείς το δικό σας ένστικτο δεχόμενοι την απόρριψη από τη μια και ταυτόχρονα προσφέροντας και εσείς απόρριψη αν η καρδούλα σας αυτό επιτάσσει

6. Η γάτα σας προφυλάσσει από πιθανή υπερκόπωση
Καμιά φορά εσείς οι άνθρωποι απλώς δεν ξέρετε πότε να σταματήσετε. Κανένα πρόβλημα, η γάτα σας ξέρει. Όταν το κρίνει απαραίτητο θα εμποδίσει την εργασία με την οποία καταπιάνεστε, ώστε σε καμία περιπτωση να μην το παρακάνετε! Εκτιμήστε επιτέλους κάποια πράγματα!

7. Η γάτα σας διδάσκει την τέχνη του διαλογισμού
Σχεδόν όλη τη διάρκεια της ημέρας βρίσκεται σε μια κατάσταση διαλογιστικής εγρήγορσης. Απλώς παρατηρεί ό,τι είναι αυτό που συμβαίνει. Σας βλέπει να κινείστε πέρα δώθε, να μιλάτε, βλέπει στο παράθυρο με έκσταση όσα συμβαίνουν εκτός σπίτιού και σας διδάσκει πως να γίνετε παρατηρητές, πως να βιώνετε χωρίς να αντιδράτε. Δεν υπάρχει άλλος δάσκαλος Ζεν καλύτερος από τη γάτα. Και είναι και δωρεάν.

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο του αγαπημένου Στρατή Θεοφίλου για την Ζεν Γάτα ακριβώς ΕΔΩ.

8. Η γάτα φροντίζει την περικοπή αχρείαστων δαπανων για πανάκριβα παλτό
Η γάτα σας γνωρίζει ότι χρειάζεστε και εσείς λίγη ζέστη ωστόσο αναγνωρίζει και το αυξημένο κόστος για την αγορά ενός πραγματικά ζεστού παλτό. Φροντίζει λοιπόν να σας γλιτώσει αυτό το έξοδο, φτιάχνοντας το παλτό σας με την ίδια τη γούνα της. Να σημειωθεί ότι απαιτείται τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την μη-αγορά του παλτό θα πρέπει να επενδυθούν σε αγορά ίσης αξίας μους συκωτάκι!

9. Η γάτα σας μαθαίνει να αγαπάτε τον εαυτό σας
Μια γάτα που σέβεται τον εαυτό της πρώτα από όλα τον φροντίζει επιμελώς. Τον αγαπάει! Δεν τον βάζει σε καταστάσεις που δεν απολαμβάνει. Πριν αγαπήσει οποιονδήποτε άλλον αγαπάει τον ίδιο της τον εαυτό. Και αυτό κάνει απευθείας δυνατό να αγαπήσει και ό,τι υπάρχει γύρω της.

Εσείς πότε θα ακολουθήσετε το παράδειγμά της;

Σχόλια