Σε... σοκ οι επιστήμονες: Ανακάλυψαν ότι η φώκια-λεοπάρδαλη θρέφεται με καρχαρίες

Από το iefimerida.gr
Μεγάλη έκπληξη προκάλεσαν στους επιστήμονες τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ένας είδος φώκιας -η «φώκια λεοπάρδαλη»- θρέφεται, μεταξύ άλλων, με τον μεγαλύτερο θηρευτή των θαλασσών, τον καρχαρία!

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Guardian», οι επιστήμονες συνέλεξαν τα στοιχεία στα νερά της Νέας Ζηλανδίας, καθώς βρήκαν στο στομάχι μιας τέτοιας φώκιας τα απομεινάρια ενός καρχαρία, όπως και ορατά σημάδια από «μάχη» μεταξύ των δύο θηρευτών. Έτσι έφτασαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι φώκιες -που διαβιούν κυρίως στην Ανταρκτική- όχι απλά τρώνε τους νεκρούς καρχαρίες, αλλά αυτοί αποτελούν και θήραμά τους.

Τώρα, οι επιστήμονες προσπαθούν να εξακριβώσουν αν αυτή είναι μια νέα συνήθεια της φώκιας, ή αν πραγματοποιούσαν επιθέσεις πάντα στους καρχαρίες, διότι αν συμβαίνει το πρώτο, τότε πιθανότατα οι κλιματολογικές αλλαγές να τους έχουν οδηγήσει σε αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς.

Επίσης, δεν αποκλείεται πια να αλλάξει η τροφική αλυσίδα, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας θηρευτής να θρέφεται με άλλον θηρευτή.

Η φώκια-λεοπάρδαλη θρέφεται επίσης με πιγκουίνους και με άλλες φώκιες.

Σχόλια