ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ: «Πάμε μαΓΗρεύοντας»

Από το kethea.gr
Στο ξεπέρασμα της κλιματικής κρίσης μπορούμε να πάμε με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να …«Πάμε μαΓΗρεύοντας» διαφορετικά !

Aύριο (14.12) στην κουζίνα της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ θα μαγειρέψουμε όλοι μαζί και θα αναζητήσουμε διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες πιο φιλικές στο περιβάλλον και στο ξεπέρασμα της κλιματικής κρίσης. Οι συνήθειες αυτές εκτός από ευεργετικές για το περιβάλλον είναι συνάμα ευεργετικές για την υγεία.

Δύο απόφοιτοι της ΙΘΑΚΗΣ, μάγειρας και εστιάτορας, θα συμπράξουν με την Ομάδα Κουζίνας μαγειρεύοντας με μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα προς το περιβάλλον. Το μεσημέρι θα φάμε όλοι μαζί και θα χαρούμε τον κόπο μας και τη μικρή μας συμβολή στο περιβάλλον. Ακόμη, θα μιλήσουμε με τους αποφοίτους και θα μοιραστούμε ερωτηματικά και αγωνίες για τη φάση της Κοινωνικής Επανένταξης.

ΠΟΙΟΙ «Πάμε ΜαΓΗρεύοντας;»
Δεν είμαστε μόνοι σε αυτή τη δράση. Όπως λέμε και στη Θεραπευτική Κοινότητα: Μπορείς αλλά όχι μόνος!

Συνεργαζόμαστε με την «Περιβαλλοντική Ομάδα Φοιτητών Α.Π.Θ», το «Πρόγραμμα Κλιματικής Διατροφής του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης», με τα εστιατόρια «Rediviva Cucina Povera», «Τοίχο Τοίχο», «Χρυσόψαρο στη γυάλα», «Στου Μήτσου». Την πρωτοβουλία είχε το Our Common Now “Κοινότητα Δραστικού Ενδιαφέροντος για την κλιματική κρίση” .

Καθημερινά προστίθενται περισσότεροι άνθρωποι και εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σε αυτό το συλλογικό εγχείρημα.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ φοιτητικούς, κοινωνικούς φορείς και εστιατόρια της πόλης να συμπορευτούν μαζί μας και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή, μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης. Ας δημιουργήσουμε ένα κύμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. «Πάμε ΜαΓΗΡεύοντας» ενώνοντας τις δυνάμεις μας! Το φαγητό μάς ενώνει.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ όμως η «κλιματική» διατροφή;
Η κλιματική διατροφή περιλαμβάνει:

-Φαγητό που έχει δραστικά περιορισμένη την κατανάλωση ζωικών προϊόντων όπως κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά.

-Φαγητό που φτιάχνεται από ντόπια προϊόντα

-Φαγητό χωρίς πολλή συσκευασία/ ή υπερβολικό πλαστικό.

Τα φαγητά αυτά έχουν πολύ μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα και άρα εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου κ.λπ. (τις αιτίες της κλιματικής κρίσης) και οι μάγειρές μας τα διάλεξαν με κέφι ώστε να φάμε πεντανόστιμα!

Σχόλια