Το μέσα συναντά το έξω

Τον Αύγουστο του 2020 έτρεξα τον τελευταίο μου αγώνα στο Μέτσοβο, το Ultra Ursa Trail 100k. Από τότε δεν έχω πάρει μέρος σε κάποιον αγώνα, λίγο ο κορονοϊός, λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο οι προσωπικές επιλογές κι ο εστιασμός σε άλλα θέματα, λίγο διάφορες ενοχλήσεις σε διαφορετικά σημεία στα πόδια είχαν αποτέλεσμα την αποχή από αγώνες στα αγαπημένα, βουνά. Από την άλλη μεριά, μειώθηκε πολύ το εβδομαδιαίο τρέξιμο, σαράντα (40) χιλιόμετρα μέγιστος αριθμός την εβδομάδα δεν αποτελούν αποστάσεις ικανές να σε (με) κρατήσουν σε ένα καλό επίπεδο. 

Το ένα φέρνει το άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος, κι είναι ακριβώς έτσι για να έρθω στην σημερινή ημέρα. 

Βγήκα σήμερα το μεσημέρι με σκοπό να κάνω ένα κυκλικό κομμάτι 15 χιλιομέτρων, λίγο ότι βγήκα σχετικά αργά και έπρεπε να γυρίσω για το Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια, λίγο ότι οι δυνάμεις δεν μου επιτρέπουν σ' αυτή την φάση η κυκλική διαδρομή να βγει σε 1 1/2 ώρα, ο κύκλος μίκρυνε. 

Πάντα στο τρέξιμο έρχονται σκέψεις που προσπαθώ να διώξω όταν συνειδητοποιώ το μπλοκάρισμα που έρχεται μαζί τους, άλλες φορές τις διώχνω γιατί πονάω. 

Όταν καταφέρνω και ''κλείνω'' διακόπτες έρχονται οι συναντήσεις.

Τότε νοιώθω ότι οι σκέψεις και το μυαλό κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σαν να στέλνουν παντού την ενέργειά τους, όπως το νερό εισχωρεί παντού. 

Στην επιστροφή μου, αρκετά πιεσμένος πάνω σε μια παρατεταμένη ''γλυκιά'' ανηφόρα που δεν σκεφτόμουν τίποτα, ήρθε η συνάντηση. Φαίνεται στην φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο. Σταμάτησα, διάβασα, βούρκωσα με την σκέψη της Φαίδρας, φωτογράφισα και συνέχισα το τρέξιμο. Τα επόμενα λεπτά (δεν ξέρω πόσα) μου κόβονταν η αναπνοή, δάκρυα έπεφταν στο χώμα, στις πευκοβελόνες, στις πέτρες και πάνω μου.

Το μέσα που συναντά το έξω σκεφτόμουν, η Φαίδρα που και σήμερα κάποιες στιγμές σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής ήρθε στην σκέψη μου, την συγκεκριμένη στιγμή που ''κοιμόταν'' μέσα μου ήρθε με την Sweety από το σημείο ταφής της.

Αυτό κάνει το τρέξιμο πάντα, το ένα φέρνει το άλλο, όπως το κάθε βήμα σε πηγαίνει κάπου αλλού, από εδώ εκεί, σε μεταφέρει σε ταξιδεύει.

β.ψ.

Σχόλια