Τζιν φτιαγμένο από κοπριά ελέφαντα

Από το apenantioxthi.com
/ Τάσος Τσακάλης
Ένα νέο τζιν φτιαγμένο από βότανα που προέρχονται από κοπριά ελέφαντα κυκλοφόρησε και ονομάζεται Ibhu Indlovu Gin. Αν και περιλαμβάνει κλασικά αρώματα τζιν όπως αρκεύθου και κόλιανδρου, το Indlovu Gin παίρνει τη γεύση του από εκχυλίσματα της δίαιτας των ελεφάντων από ρίζες, χόρτα, φρούτα, λουλούδια , αλόης και ακακίας. Οι δημιουργοί του Indlovu Gin, Les και Paula Ansley, είχαν την ιδέα, όταν κατά την επίσκεψη τους στην Νότια Αφρική σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων, ένας δασοφύλακας περιέγραψε την πεπτική διαδικασία ενός ελέφαντα, όπου έμαθαν ότι οι ελέφαντες τρώνε μια ποικιλία φρούτων και λουλουδιών αλλά χωνεύουν λιγότερο από το ένα τρίτο, απεκκρίνοντας το υπόλοιπο, το οποίο χρησιμοποιείται και σαν τροφή για τα μωρά τους. Σκέφτηκαν ότι αφού υπάρχει μια εκπληκτική ποικιλία βοτάνων στην κοπριά του ελέφαντα ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί τζιν από αυτό αφού η σκληρή δουλειά της συλλογής των βοτάνων και της αρχικής ζύμωσης γίνεται από τους ελέφαντες. Μερικές εβδομάδες αργότερα αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους αυτή, αν και οι δύο ήταν επιστήμονες, καθηγητές βιολογίας δυσκολεύτηκαν αρχικά στα στάδια επεξεργασίας αλλά τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα premium τζιν με μια απαλή γήινη , σχεδόν πικάντικη, χλοώδη και Ισορροπημένη γεύση σχεδιασμένη από ελέφαντες . Το όνομα «Indlovu» σημαίνει ελέφαντας στην γλώσσα των Ζούλου.

Για να παρασκευαστεί το τζιν Indlovu η κοπριά του ελέφαντα συλλέγεται με το χέρι, στη συνέχεια ξηραίνεται και πλένεται για να απομακρυνθεί η βρωμιά και η άμμος. . Τα υπολείμματα των φρούτων, των λουλουδιών, των φύλλων και των φλοιοών που τρώγονται από τους ελέφαντες μένουν και στη συνέχεια αποστειρώνονται και αποξηραίνονται προτού προστεθούν στο αλκοόλ . Κάθε φιάλη σημειώνεται με τις συντεταγμένες GPS του πού βρέθηκε η κοπριά και την ημερομηνία συλλογής της. Η τιμή του τζιν είναι περίπου $ 55 η φιάλη και το15% των κερδών δωρίζεται στο Ίδρυμα Αφρικής για την υποστήριξη της διατήρησης της άγριας πανίδας.

Οι δημιουργοί του Indlovu Gin, Les και Paula Ansley πραγματικά ανακάλυψαν ένα θησαυρό κρυμμένο στα σκατά των ελεφάντων...

Σχόλια