Ξεκινάει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα ενώνει την Αθήνα με την Τήνο

Από το 
tovatraxi.com
Ξεκινάει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα ενώσει την Αττική με την Τήνο μέχρι το 2025.

Η «Ορθοδοξία Οδός», όπως θα ονομάζεται, θα κατασκευαστεί στα πρότυπα μεγάλων θρησκευτικών δρόμων του εξωτερικού και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την μετακίνηση των πιστών τον Δεκαπενταύγουστο, οι οποίοι παραδοσιακά μεταβαίνουν στο ιερό νησί με πλοία, αντιμετωπίζοντας μεγάλη ταλαιπωρία.

Το έργο εντάσσεται στις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσουν μεγάλα οδικά έργα στη χώρα, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελετή θεμελίωσης στη Ραφήνα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και Μητροπολιτών της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Εκκλησίας.

Ποια θα είναι η διαδρομή
Ο αυτοκινητόδρομος θα έχει μήκος 160 χιλιομέτρων
Η υπερσύγχρονη οδική αρτηρία θα ξεκινάει από τη Ραφήνα και θα διέρχεται από την Εύβοια, την Άνδρο και θα καταλήγει στην Τήνο. Θα έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μία για τα πούλμαν των πιστών, μία για συμβατικά ΙΧ και μία ειδική λωρίδα για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν γονατιστοί από την Αθήνα.

Όταν ολοκληρωθεί, ο προσκυνητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 160 χιλιομέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι η απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από 2 ώρες με ΙΧ ή έξι μήνες μπουσουλώντας.

Τέλος έχουν προβλεφθεί στάσεις με καταστήματα θρησκευτικών ειδών, ενώ όλα τα καντηλάκια που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής θα λειτουργούν και ως κεραίες wi-fi για τις ανάγκες επικοινωνίας των πιστών.

Σχόλια