6 παράξενοι λογαριασμοί του Instagram που αξίζει να ακολoυθήσεις


Από το mikropragmata.lifo.gr /Δημήτρης Καβατζικλής
Ατμοσφαιρικοί, creepy ή απλά περίεργοι: Οι λογαριασμοί αυτοί αλλάζουν τις αντιλήψεις μας σχετικά με το τι είναι ομορφιά και τέχνη

Με την πρώτη ματιά, το Instagram είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ωραίες φωτογραφίες από τοπία, μοντέλα και μακρινά ταξίδια. Υπάρχουν όμως και πιο παράξενοι λογαριασμοί στο Instagram που προκαλούν τις αντιλήψεις μας σχετικά με το τι είναι ομορφιά και τέχνη.

Να 6 από αυτούς

1. Annie Montgomerie
Η καλλιτέχνης Annie Montomerie (@annie_montgomerie_art) από το Ηνωμένο Βασίλειο αποπνέει έναν αέρα μυστηρίου μέσω των ανθρωποειδών ζώων που δημιουργεί.


Οι χαρακτήρες είναι συνήθως ζώα που φορούν ανθρώπινα ρούχα.





Φτιάχνει τις φιγούρες της από υφάσματα και ανακυκλωμένα υλικά, διασφαλίζοντας ότι κάθε έργο της είναι μοναδικό.

2. Enmiljontystnader
Υπάρχει κάτι στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που, αν τραβηχτούν σωστά, μπορούν να αλλάξουν την άποψη μας για το πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία. Η δουλειά της Natalie (@enmiljontystnader) το καταφέρνει αυτό.


Το συναίσθημα ανησυχίας που προκαλούν οι φωτογραφίες της τις κάνουν να ξεχωρίζουν.



Οι τοποθεσίες που χρησιμοποιεί είναι εξίσου διφορούμενες με τα θέματα της, γεγονός που της επιτρέπει να φτιάχνει έναν δικό της κόσμο μέσω της δουλειάς της.

3. Ronit Baranga
Το παράξενο περιεχόμενο μιας σελίδας δεν είναι αναγκαία κακό, μπορεί επίσης να είναι καλλιτεχνικό και όμορφο, όπως στην περίπτωση της Ισραηλινής γλύπτριας Ronit Baranga (@ronitbaranga).

Η παραπάνω εικόνα προέρχεται από τη σειρά γλυπτών με τίτλο «The Blurr Border Between the Living and the Still», που περιλαμβάνει ασημικά και σερβίτσια στα οποία έχουν φυτρώσει ανθρώπινα δάχτυλα και στόματα.



Ωστόσο, η δουλειά της δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην προσθήκη ανθρώπινων μελών σε άψυχα αντικείμενα. Μια άλλη δουλειά της με τίτλο «The Grave Watcher’s Child», περιλαμβάνει γλυπτά παιδιών που μοιάζουν με δαίμονες. Η δουλειά της είναι εξαιρετικά λεπτομερής και εντυπωσιακή.

Για να μάθετε περισσότερα δείτε και το σύντομο αυτό βίντεο σε στυλ ντοκιμαντέρ

4. Emil Melmoth
Στο προφίλ του ο Emil Melmoth (@emil_melmoth) περιγράφει τον εαυτό του ως «Μεξικανός καλλιτέχνης που επικεντρώνεται στον σκοτεινό σουρεαλισμό και τη μακάβρια τέχνη.»


Εδώ το φόντο είναι πιο σκοτεινό και η ατμόσφαιρα των κομματιών, ενώ εξακολουθεί να είναι παράξενη και ανησυχητική, έχει μια διαφορετική αίσθηση από αυτή της Baranga. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι πολλά από τα κομμάτια του είναι χριστουγεννιάτικα.


5. Scioddities
Μερικές φορές τα πιο παράξενα πράγματα που συναντάμε μπορεί να είναι αληθινά και αυτό θέλει να μας δείξει η σελίδα Scioddities (@scioddities). Στο περιεχόμενό της θα βρείτε «ιατρικά παράξενα», σκελετούς και εκθέματα από μουσεία φυσικής ιστορίας.


Οι αναρτήσεις τους αποπνέουν τον ενθουσιασμό και το πάθος τους για το κάθε θέμα δίνοντας πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες κάνοντας έτσι τη σελίδα εκτός από παράξενη και διασκεδαστική, και πολύ ενημερωτική.


6. False face
Το @_false_face είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη Jym Davis, το οποίο θέλει να δείξει «κρυμμένα πρόσωπα από όλο τον κόσμο». Παρόλο που πολλές από τις μάσκες είναι περίεργες, αυτό που πραγματικά κάνει το προφίλ του ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των τους έχουν έντονες πολιτισμικές αναφορές.


Αξίζει να σημειωθεί πόσο περίπλοκες και καλοδουλεμένες είναι πολλές από τις μάσκες, γεγονός που τις καθιστά μοναδικά έργα τέχνης.


Σχόλια