4 αξεσουάρ για οδήγηση τη νύχτα

Από το mototriti.gr
Δες τώρα ποια είναι τα 4 αξεσουάρ που θα κάνουν εύκολη την νυχτερινή οδήγηση.

Η οδήγηση τη νύχτα μπορεί να είναι πολύ απολαυστική, με τους δρόμους να μην έχουν πολλή κίνηση και να μην υπάρχουν πολλά πράγματα να σου αποσπούν την προσοχή. Όμως, ο κίνδυνος παραμονεύει και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Αυτά τα 4 αξεσουάρ θα κάνουν τη (νυχτερινή) ζωή σου πιο εύκολη.

Αν το κράνος σου έχει φιμέ ζελατίνα, άλλαξέ τη με μια διάφανη.
Μια σκουρόχρωμη, φιμέ ζελατίνα στο κράνος μπορεί να είναι ιδανική σε μια ηλιόλουστη μέρα, αφού δεν χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου μέσα από το κράνος. Τη νύχτα, όμως, μειώνει σημαντικά την ορατότητα και θα έχεις πρόβλημα, αν ο δρόμος δεν είναι σωστά φωτισμένος. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν κράνη δεν συνιστούν τη χρήση φιμέ ζελατίνων κατά τη διάρκεια της νύκτας, οπότε είναι καλό να προμηθευτείς μια διάφανη. Η αλλαγή της γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς εργαλεία και μπορείς κάθε φορά να την αλλάξεις ανάλογα με το αν θα οδηγήσεις ημέρα ή νύχτα.

Εξόπλισε τη μοτοσυκλέτα σου με ποιοτικά φώτα και προβολάκια.

Οι δρόμοι και ιδιαίτερα οι επαρχιακοί έχουν ελλιπή ή ανύπαρκτο φωτισμό και μπορεί ο προβολέας της μοτοσυκλέτας να μη φωτίζει επαρκώς το δρόμο. Για να βλέπεις καλύτερα τι γίνεται μπροστά σου, αλλά και στο πλάι του δρόμου, μπορείς να αλλάξεις τη λάμπα με μια καλύτερη που να έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα, ενώ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να εξοπλίσεις τη μοτοσυκλέτα με ένα ζευγάρι προβολείς ομίχλης. Τα «προβολάκια» κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να φωτίζουν χαμηλά, τις άκρες του δρόμου. Μπορεί το κόστος αυτών των μετατροπών να μην είναι αμελητέο, αλλά η διαφορά που θα δεις είναι η «μέρα με τη νύχτα».

Διάλεξε ρούχα με ανακλαστικά τμήματα.
Πολύ σημαντικό κατά τη νυχτερινή οδήγηση δεν είναι μόνο το να βλέπουμε, αλλά και το να μας βλέπουν, γι`αυτό πλέον οι κατασκευαστές εξοπλίζουν της μοτοσυκλέτες τους με ανακλαστικά τμήματα πίσω και στα πλαϊνά. Για να είσαι περισσότερο ορατός μπορείς να επιλέξεις ρούχα με ανακλαστικά σημεία. Μπορεί να μην είναι η τελευταία τάση της μόδας, αλλά κάνουν μεγάλη διαφορά και πλέον υπάρχουν ακόμα και μπότες ή γάντια με ανακλαστικές λωρίδες.

Διάλεξε μια διάφανη ζελατίνα για τη μοτοσυκλέτα σου.
Πολλές φορές οι μεγάλες ζελατίνες αναγκάζουν τον αναβάτη να βλέπει μέσα από αυτές. Αν έχεις εφοδιάσει το scooter ή τη μοτοσυκλέτα σου με μεγάλη, σκουρόχρωμη ή φιμέ ζελατίνα, ίσως αυτή περιορίζει την ορατότητά σου. Θα είναι ουσιαστικά σαν να έχεις φιμέ ζελατίνα στο κράνος ή σαν να φοράς γυαλιά ηλίου. Αυτό κάνει δύσκολη τη νυχτερινή οδήγηση, ιδιαίτερα σε δρόμο με ανεπαρκή φωτισμό. Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα κατά τις βραδινές ώρες και περνάς από σκοτεινούς δρόμους, ίσως είναι καλύτερα να την αντικαταστήσεις με μια διάφανη.

Σχόλια