Ξέμπαρκα στην πλατφόρμα #04.21

30.04.2021
~ ~ ~ ~ ~ ~
29.04.2021
Πριν εννιά χρόνια τέτοιες μέρες ετοιμαζόμασταν να ψηφίσουμε. Κάποιες αρκετές ημέρες πριν τις εκλογές κάθε μέρα "ανέβαζα" ένα κείμενο που ζητούσα να με διαγράψουν από φίλο εδώ στο f/b κάποιοι εδώ "φίλοι".
Το κείμενο αυτό μαζί με το βίντεο που θα δείτε αναρτώ και σήμερα, μου το θύμισε το f/b και το πιστεύω ακόμα.
Το τότε κείμενο:
Παρακαλώ πολύ όποιος από τους 258 φίλους που έχω στο facebook (είτε γνωριζόμαστε προσωπικά είτε όχι) πρόκειται στις επόμενες εκλογές να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θέλω να με διαγράψει από την αντίστοιχη δική του λίστα φίλων. Δεν τίθεται θέμα φιλίας, απλά δεν θέλω να έχω καμιά σχέση. Δεν μ' ενδιαφέρει να μάθω ποιος θα 'ναι απλά δεν θέλω καμιά σχέση.
Όγδοη ημέρα ανάρτησης.
Μια εβδομάδα πριν, δεν μπορεί να μην φεύγει κανείς, δεν μπορεί.
26.04.21 (από 26.04.14)
Ήταν το πρώτο απ' τα μεγαλύτερα πού κατάφερα να τερματίσω 16:30:32. ROC 80km
Θυμάμαι δυο πράγματα. 1. Τον εσωτερικό διάλογο μετά την Πρασινάδα II. με αφορμή τους πόνους στα πόδια & 2. Το απόλυτο σκοτάδι λίγο πριν τον τερματισμό που όταν έκλεινα τον φακό και κοίταζα τον ουρανό άνετα έλεγα πως είμαι κάπου μεσοπέλαγα.
Αυτά μας κάνει το τρέξιμο!!!! !
~ ~ ~ ~ ~ ~
25.04.21 (από 25.04.18)
Εδώ και χρόνια σκέφτομαι πόσο ωραίο θα 'ταν να γίνει πράξη ένας αγώνας μέσα στο κέντρο της πόλης, από την θάλασσα μέχρι την Ανω Πόλη και πίσω. 25-30 χιλιόμετρα, δίχως τα χαοτικά νούμερα συμμετοχών των δυο άλλων ημι και μαραθωνίου, 150-200 άτομα. (Με προτεραιότητα στην συμμετοχή μετά την πρώτη διοργάνωση σ' όσους δεν είχαν τρέξει ξανά τον αγώνα).
Πρόσφατα σκέφτηκα το πέρασμά του μέσα από τον Λευκό Πύργο, ανέβασμα και κατέβασμα με ένα γύρο στην ταράτσα του....
Πόσο μαγικό μπορεί να 'ταν....
~ ~ ~ ~ ~ ~
ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ
Εφημερίδα των Συντακτών 24-25.04.21
Άποψη (2η σελίδα τμήμα)
Με τροπολογία που προώθησε και ψήφισε στη Βουλή, «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών».
ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ
Η απαγόρευση εξέτασης των μελών των Επιτροπών και κυρίως των επιστημόνων δεν προστατεύει τους ίδιους ως προς την εκτέλεση του επιστημονικού έργου τους. Προστατεύει την κυβέρνηση -η οποία ήταν η μόνη που λάμβανε τις αποφάσεις και επέβαλλε την εφαρμογή τους- ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον καμία τεκμηριωμένη κατάθεση που να αποκαλύπτει τις ευθύνες.... .
~ ~ ~ ~ ~ ~
23.04.21
~ ~ ~ ~ ~ ~
22.04.21
Τι είναι αυτό που μας κάνει και λατρεύουμε τις πόλεις; Τόσο τσιμέντο, τόση μουντάδα, τόση σκληρότητα, τόση μοναξιά μέσα στο μεγάλο πλήθος, τόσα τόσο.... .
Τελικά μάλλον εμείς οι ίδιοι είμαστε.... .
Οι άνθρωποι κι οι δημιουργίες μας όχι οι κατασκευές!!!!
~ ~ ~ ~ ~ ~
21.04.21
~ ~ ~ ~ ~ ~
18.04.21
ΚΑΙ για το τσούξιμο και "τράβηγμα" των επομένων ημερών τρέχω, όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, γιατί έρχονται μνήμες, αναμνήσεις απ' τα παιδικά χρόνια.
Σαν να διατηρούμε ζωντανό το μικρό παιδί που έχουμε μέσα μας και δεν πρέπει να το παρασύρουν οι "μεγαλίστικες" υποχρεώσεις μόνο!!!! !
Τρέχω, σκοντάφτω, πέφτω, σηκώνομαι, ξανατρέχω, ξαναπέφτω.... . ΞΑΝΑΖΩ!!!! !
Καλό κλείσιμο ΣαββατοΚύριακου!!!! !
~ ~ ~ ~ ~ ~
17.04.21
Ας την κάνουμε όμορφη.... . όχι μόνο την μέρα την ζωή μας ολόκληρη μα τις μικρές στιγμές κυρίως!!!! ! Καλημέρα
~ ~ ~ ~ ~ ~
16.04.21

~ ~ ~ ~ ~ ~
15.04.21
Κοιτάξτε σχέδιο που έβγαλε το σημερινό μικρής διάρκειας τρέξιμο, όσο και να θέλεις να το σχεδίασης δεν μπορεί να βγει, ειδικά στο βουνό.
#mallonkatouriotanpoliokirios
~ ~ ~ ~ ~ ~
13.04.21 
Ακριβώς αυτό θέλει το σύστημα, να μην έχουν οι άνθρωποι δεύτερες ευκαιρίες ούτε καν μέσα στην φυλακή. Τόσο απλό, τόσο σκληρό, τόσο πονετικό, τόσο εκδικητικό.
Για αυτό το σύστημα είχε μιλήσει ο Μάνος Χατζιδάκις κι ο Περικλής Κοροβέσης. Για την καμιά ανοχή στο άλλο απ' ότι έχω εγώ μέσα στο δικό μου κεφάλι.... .

Απο το facebook / O χρήστης Druantia Georgina είναι με το χρήστη Rodi Kangelari στην τοποθεσία Πεδιον Αρεως.
12 Απριλίου 
#SUPPORTKETHEA To KΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ μου έδωσε την ευκαιρία να φτιάξουμε ένα πανέμορφο πρότζεκτ. Οι θεραπευτές του προγράμματος των γυναικείων φυλακών Θήβας με αγάπη συγκέντρωσαν κείμενα των θεραπευόμενων κρατούμενων και παρέα τα μεταμορφώσαμε σε ένα λεύκωμα. Στο τέλος οι ίδιες οι θεραπευόμενες τα έδεσαν στο χέρι στα πλαίσια online workshop. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την χαρά όταν τα κρατούσαν στα χέρια τους ολοκληρωμένα. Και ακόμα περισσότερο δεν θα ξεχάσω την στιγμή που η πιο διστακτική και αρνητική πλησίασε στη κάμερα και μου είπε «νόμιζα ότι δεν μπορώ εγώ να κάνω τέτοια. Έλεγα δεν θέλω, δεν μ’ αρέσει. Κοιτά! Ωραίο δεν είναι ? τα κατάφερα και είμαι καλή! Ευχαριστώ!»Είναι ανεκτίμητο να ανοίγεις νέους κόσμους, να δίνεις την ευκαιρία σε ανθρώπους να φτιάξουν μια ζωή που δεν είχαν ίσως φανταστεί. Για αυτό θα πω απλά «Κάτω τα χέρια σας από το ΚΕΘΕΑ. Αν θέλετε τόσο πολύ να κάνετε κάτι, βάλτε ένα χεράκι και βοηθήστε να κάνουν καλύτερα το έργο τους.» #kethea #ginekesendrasi #ketheaendrasi #handsoffkethea #printproject #2020mag σχετικό άρθρο: https://bit.ly/3fXJlvI photo:
Shanti
~ ~ ~ ~ ~ ~
11.04.21 
Από το "Ψευδοκράτος των Αθηνών" της Ελευθεροτυπίας, στο "Κέντρο του Περιθωρίου" της Εφημερίδας των Συντακτών. Ενδιάμεσα βιβλία, θεατρικά, κάποια άρθρα ξέμπαρκα, συνεντεύξεις του και μια που έδωσε και σε ' μένα το 2013 https://www.keeplife.gr/2013/07/keep-life.html?m=1
Ήταν ένας από τους δυο - τρεις ανθρώπους που με 'μαθαν να διαβάζω εφημερίδα. Ήταν ο ορισμός της απλότητας ο Περικλής Κοροβέσης, το συνειδητοποίησα όσο κουβεντιάζαμε και απ' το γεγονός ότι δέχθηκε να μιλήσουμε χωρίς να 'μαι κάποιος "γνωστός".
Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος απ'τον θάνατό του κι η Εφημερίδα των Συντακτών έχει ένα εξαιρετικό ένθετο με άρθρα του. Εξαιρετικό και το εισαγωγικό κείμενο του Γιώργου Σταματόπουλου.
~ ~ ~ ~ ~ ~
08.04.21
Τι θα φέρει αυτή η Πέμπτη;
Σαν τρένο που έρχεται σε σταθμό.
Καλημέρα
~ ~ ~ ~ ~ ~
Όσοι γεννηθήκαμε τις δεκαετίες ’60 & ’70 μεγαλώσαμε με πατάτες τηγανιτές, με ασπρόμαυρη τηλεόραση, με μυρωδιά από ούζο 12, με ρετσίνα, με τηλέφωνο με τον κυκλικό δίσκο, με τσιγάρα Παλλάς που αργότερα έγιναν Marlboro με εικόνες και χρώματα που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας περισσότερο φανταχτερά από ότι ήταν, με σοκολάτες Toblerone και μπανάνες σαν κάτι εξωτικό.
Όσοι γεννηθήκαμε τις δεκαετίες ’60 & ’70 μεγαλώσαμε με ακούσματα, με ήχους και εικόνες και από τον Λευτέρη Μυτιληναίο. Έτσι μαζί με τον θάνατό του πεθαίνει και κάτι από εκείνη την εποχή…. .
~ ~ ~ ~ ~ ~
03.04.21
Προσυπογράφω το εξαιρετικό κείμενο, μην ξεχνάμε ότι είμαστε κοινωνία και υπάρχει αλληλεπίδραση, δηλαδή οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που τους εκλέγουν οι οποίοι ξεχνούν ή λειτουργούν σε καθαρά ατομικό κι όχι συλλογικό επίπεδο.
ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΝΑ, ΣΎΝΟΛΟ ΔΗΛΑΔΗ . + -

Από το f/b/ Nikos Stefanidis
Έπρεπε να συμβεί η τελευταία αναστολή ανοίγματος των καταστημάτων για να ακούσω τους συντηρητικούς «μπαγιάτηδες»της πόλης να μουρμουρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της.
Όχι δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα είναι αλήθεια.
Και τούτη προκύπτει από έναν αλγόριθμο που ντρέπεται να γνωστοποιήσει η κυβέρνηση μαζί με την συνένοχη αντιπολίτευση.
1. Έχουμε την χειρότερη σε επάρκεια νοσοκομειακή περίθαλψη από ολόκληρη την επικράτεια αναλογικά με τον πληθυσμό. Κάποια στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί αλλά δυστυχώς ούτε τα δημοσιογραφικά όργανα ασκούν το καθήκον τους, είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί εξαρτώνται από την άμεση και έμμεση κρατική διαφήμιση. Στη περίοδο του Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου που η πόλη θρηνούσε θύματα, μας γέμιζαν τα μυαλά με ανούσιες λεπτομερείς δήθεν στατιστικές πληροφορίες κρουσμάτων, αλλά κανείς δεν έλεγε ότι είχαμε τους περισσότερους νεκρούς. Και κανείς δεν θα μας πει ότι «πρωτεύουσα πόλη» της ήττας απέναντι στην πανδημία ήταν και είναι η Θεσσαλονίκη. Με το υγειονομικό της προσωπικό να επιβαρύνεται από την ανεπάρκεια λόγω εγκατάλειψης του συνόλου των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας.
2. Δεν υπάρχει συγκοινωνία. Στην πιο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας βρεθήκαμε ως πόλη στην χειρότερη αναλογικά θέση από ολες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η δε κεντρική εξουσία με πλήρη απαξίωση προς εμάς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωνε πριν 25 μέρες για την Αθήνα ...την αύξηση των δρομολογίων της κατά 3.000 ημερησίως.
3. Η έλλειψη ανοιχτών χώρων, πάρκων, με έναν ασφυκτικό πολεοδομικό ιστό που επανήλθε στα επίπεδα του μεσαίωνα. Τότε που η πόλη μας υπέφερε από επαναλαμβανόμενες θανατηφόρες επιδημίες. Μέχρι ο Αβδούλ Χαμιτ να γκρεμίσει τα παραθαλάσσια τείχη προκειμένου να υπάρξει επαρκείς αερισμός, ενώ κατόπιν η μεγάλη πυρκαγιά που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με τις μεγάλες λεωφόρους. Ήρθε όμως ο εκσυγχρονισμός ...στην θέση των τειχών υψώθηκαν 8οροφες πολυκατοικίες της λ.Νίκης που έκλεισαν με ασέβεια τον αέρα της πόλης, ενώ στο κέντρο η διαφθορά ιδιωτών και δημοσίων λειτουργών μας άφησαν κληρονομιά αυτή την αθλιότητα. Στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως με τα λιγότερα τετραγωνικά πρασίνου ανά κάτοικο, στις πρώτες με ατμοσφαιρική ρύπανση.
4. Σταματήστε επιτέλους να κουνάτε το δάχτυλο στην νεολαία , κλαψουρίζοντας σαν μωρές παρθένες. Δεν φταίνε οι νέοι , ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ γιατί ανεχτήκαμε όλα τα παραπάνω!!!
5. ΟΧΙ , δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα, το πρόβλημα θα είναι δεδομένο και η κίνηση είναι απελπισίας. Σωφροσύνη χρειαζόμαστε και να ενωθούμε παρακάμπτοντας τις αγκυλώσεις μας, για να μάθουμε να βρίσκουμε οριστικές λύσεις! Το ΜΟΝΟ που φοβούνται οι ασκούντες διοίκηση είναι το πολιτικό κοστος... Αν λοιπόν συμφωνούν οι περισσότεροι, ας καταγράψουμε τα ονόματα όλων όσων εκπροσωπούν την πόλη από θέσεις εξουσίας , όλων όσων μας αγνοούν από το κέντρο σε μια μαύρη λίστα, και να θυμούνται ότι στις επόμενες εκλογές να μην τολμήσουν να ψιθυρίζουν όλα αυτά που μας υποτιμούν σαν πολίτες, να πάνε από εκεί που ήρθαν,είναι ανεπιθύμητοι.
Όσοι όμως είστε νοσταλγοί τους ... καλά να πάθετε.
Άμεσα αιτήματα λοιπόν, έμπρακτη ενίσχυση της περίθαλψης, να βγουν οι υγειονομικοί μπροστά , όχι τα φερέφωνα των κομματικών συνδικάτων, να γίνουμε όλοι ένα με σαφείς διεκδικήσεις. Και ΑΜΕΣΗ λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα - Αύριο !! Αλλιώς οι νεκροί και οι οικονομικά κατεστραμμένοι, έχουν τους υπεύθυνους μπροστά τους.
ΥΓ. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες, αλλά όχι με μαυραγορίτες όπως πχ στην εστίαση ενώ απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων με το πρόσχημα ότι το αλκοόλ χαλαρώνει τα ήθη, να έχουν μετατραπεί σε κοκτέιλ μπαρ, take away, περίπτερα, καπνοπωλεία και τα ποτά σε δημόσιους χώρους ... πράγμα που η Ευρώπη δεν διανοείται ότι μπορεί να συμβαίνει..
ΥΓ.2 η ανοιχτή αγορά θα αυξήσει τις μετακινήσεις, η δημόσια συγκοινωνία είναι το πρόβλημα. Με τα δημόσια νοσοκομεία γεμάτα η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε καν την εφεδρεία σε ιδιωτικά που διαθέτει η Αθήνα. Με δυο επιτάξεις (εκμισθώσεις...) συγκροτημάτων υγείας, η πρωτεύουσα θα λύσει το πρόβλημα. Στην Θεσσαλονίκη με τις παρωχημένες μικρές κλινικές θα γίνει Μπέργκαμο.

Σχόλια