Εναλλακτικός Δρόμος Σέιχ Σου

Από το sdyth.gr
Στην εξόχως πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη, από όλες τις απόψεις, περίοδο που διανύουμε, όπου όλες και όλοι δοκιμαζόμαστε οριακά, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να επανασυνδέσει τα μέλη, τους φίλους και εν γένει τη δρομική κοινότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, με την αγωνιστική δράση που τόσο μας έχει λείψει, διοργανώνει τον αγώνα “Εναλλακτικός Δρόμος Σέιχ Σου”, με δρόμο 16 χιλιομέτρων στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Τον αγώνα θα πραγματοποιήσει ατομικά ο κάθε αγωνιζόμενος οποιαδήποτε στιγμή από 1 Μαρτίου εώς 25 Απριλίου 2021 στην καθορισμένη διαδρομή του αγώνα.

Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των πολιτών με το περιαστικό δάσος της πόλης μας, η εξοικείωση τους με τις προκλήσεις και την ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ήπιο ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 1 Μαρτίου – 25 Απριλίου 2021.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 1 έως 21 Μαρτίου 2021.

Τόπος Διεξαγωγής: Περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, Σέιχ Σου
Περιγραφή Δρόμου 16 χιλιομέτρων :
Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό στο κιόσκι της εισόδου του Σέιχ Σου, 100 μέτρα μετά την γέφυρα στην προέκταση της οδού Περραιβού πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 16 χλμ από τα οποία τα 14,5 χλμ είναι δασικός δρόμος και 1,5 χλμ είναι μονοπάτι.

Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 400 μέτρα. Από την εκκίνηση, που βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μ., η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 3,2 χλμ όπου υπάρχει διακλάδωση και ακολουθούμε το δρόμο λοξώς δεξιά. Ακολουθεί επίπεδη και κατηφορική διαδρομή ως το 3,8χλμ όπου σε μία ελαφρώς αριστερή στροφή του δρόμου διασχίζουμε κάθετα μία αντιπυρική ζώνη και συνεχίζουμε απέναντι στο δρόμο. Στο 4,5 χλμ συναντάμε διασταύρωση και ακολουθούμε αριστερή ανηφορική πορεία.. Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει επίπεδα και ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 6,7 χλμ, όπου οι δρομείς αφήνουν τον δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) και ακολουθούν σημαδεμένο ανηφορικό μονοπάτι Μ5 για 1,5 χλμ περίπου. Το μονοπάτι στο 7,4 χλμ διακόπτεται από δασικό δρόμο και συνεχίζει απέναντι μέχρι το 8ο χλμ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 360μ. Εκεί ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) με δυτική κατεύθυνση. Στο 8,3 χλμ στη τοποθεσία «Βάρκα» υπάρχει βρύση με νερό. Συνεχίζουν τον δασικό δρόμο χωρίς καμιά παρέκλιση και στο 12,8 χλμ οι δρομείς μπαίνουν στον αρχικό κομμάτι, που τους οδηγεί στον τερματισμό.

Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζονται ο χάρτης της διαδρομής του αγώνα, το σημέιο εκκίνησης και το υψομετρικό διάγραμμα. Τέλος, υπάρχει και σύνδεσμος με τη διαδρομή σε αρχείο gpx.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ


ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 40.615746, 22.988083

Σημείο στο Χάρτη
Οδηγίες κατοχύρωσης αγώνα
Κατά την πραγματοποίηση του αγώνα σας πρέπει να καταγράψετε όλη τη διαδρομή και την επίδοσή σας σε κάποιο fitness app του κινητού ή του smartwatch σας. Στο τέλος πρέπει να στείλετε με e-mail στο races@sdyth.gr το αρχείο gpx που κατέγραψε η εφαρμογή. Eναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε μια φωτογραφία την επίδοσή σας, την χιλιομετρική απόσταση που καλύψατε και το ίχνος σας από την οθόνη του κινητού ή του smartwatch σας συνοδευόμενα από το ονοματεπώνυμό σας.

Έγκυρες συμμετοχές θα θεωρούνται μόνο αυτές για τις οποίες θα έχει αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής μέχρι την 21η Μαρτίου και θα έχουν αποσταλεί τα παραπάνω αποδεικτικά κατοχύρωσης του αγώνα έως την 25η Απριλίου 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής :
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας που αναφέρονται στη υπουργική απόφαση για την αποτροπή διάδοσης του covid 19. Κάθε αγωνιζόμενος μπορεί να τρέξει την διαδρομή όσες φορές επιθυμεί, αλλά θα υποβάλει μόνο μία διαδρομή στη διοργάνωση

Νικητές –Κατάταξη:
Ο αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει πίνακας κατάταξης και νικητών. Μετά το τέλος του αγώνα, θα αναρτηθεί αλφαβητικός πίνακας συμμετεχόντων, με όσους δηλώσουν την επιθυμία τους να δημοσιευθεί το όνομά τους στη φόρμα εγγραφής.

Κόστος και Δηλώσεις Συμμετοχής
Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα ακόλουθα πακέτα συμμετοχής:
  • Δωρεάν συμμετοχή
  • Plus πακέτο (περιλαμβάνει μετάλλιο) Κόστος: 5,00€
  • Extra plus πακέτο (περιλαμβάνει μετάλλιο και τεχνική κοντομάνικη μπλούζα) Κόστος: 15,00€
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονική βεβαίωση συμμετοχής.

Ανδρική μπλούζα Γυναικεία μπλούζα

*Τα αναμνηστικά, (μετάλλιο και μπλούζα) θα αποσταλούν με courier μετά την λήξη όλης της διοργάνωσης και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών στην διεύθυνση που θα δηλώσει στην αίτησή του κάθε αγωνιζόμενος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην ηλεκτρονική φόρμα που θα ενεργοποιηθεί και θα ανακοινωθεί την 1η Μαρτίου 2021.

Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ στο λογαριασμό της τραπέζης ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5273093915393

IBAN: GR1401722730005273093915393,
(Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην αιτιολογία της κατάθεσης στην Τράπεζα Πειραιώς, θα πρέπει (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) να αναγράψετε ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΕΣΣ, (π.χ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΕΣΣ).

***Προσοχή η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνει τον εντολέα με ποσό 3 – 5 ευρώ***

***ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σας παρακαλούμε να ΜΗΝ στείλετε την Αίτηση Συμμετοχής εάν δεν έχετε πληρώσει (ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ) το αντίτιμο συμμετοχής σας και δεν έχετε αριθμό κατάθεσης.***

Η Αίτηση Συμμετοχής θα ανοίξει την 1η Μαρτίου 2021.
***Τα στοιχεία σας να τα γράφετε με ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα.***

Πληροφορίες-Επικοινωνία: info@sdyth.gr

Σχόλια