Μπορεί ένας 'ροκάς' να ακούει και λαϊκά τραγούδια;

Από το apotis4stis5.com / Κώστας Ζουγρής 
Όπως δείχνουν τα πράγματα οι σημερινοί νέοι στρέφονται περισσότερο προς την νέα Ελληνική λαϊκή μουσική και απομακρύνονται από το ροκ

Αυτό δεν είναι τυχαίο, συμβαίνει ακριβώς ότι και στην Αμερική όπου η κάντρυ σταθερά κερδίζει το ενδιαφέρον των νέων στις περισσότερες πολιτείες, ανεξάρτητα του αν έχει ικανοποιητική ραδιοφωνική κάλυψη.

Στις δεκαετίες '60, '70 και '80 το να ακούς ροκ και λαϊκό τραγούδι ήταν κάτι συνηθισμένο, αρκετοί νέοι της εποχής κουβαλάνε μαζί τους όλες αυτές τις καταβολές και με κάθε ευκαιρία δείχνουν το ενδιαφέρον τους για το λαϊκό τραγούδι.

Αυτοί που δεν μπορούν να ανεχτούν τα σύγχρονα λαϊκά ακούσματα είναι συνήθως φίλοι του εναλλακτικού ροκ της δεκαετίας του '80 που αρνούνται να παραδεχθούν ότι αυτή η μουσική δεν συγκινεί πια αφού έκανε τον κύκλο της και βασικά δεν υπάρχουν τα ανάλογα ταλέντα για να την ανανεώσουν.

Ο σωστός ροκάς, δεν ακούει απλά λαϊκά, αλλά τα αγαπάει, γιατί αυτά τα τραγούδια σε κάθε χώρα ακολουθούν τον σφυγμό της εποχής και βάζουν τους νέους στην πρόκληση να ακούσουν μουσική.

Ας μην κάνουμε συγκρίσεις με το λαϊκό τραγούδι που υπήρχε στο παρελθόν, το ίδιο θα συμβεί αν συγκρίνουμε και οτιδήποτε άλλο.




Σχόλια