ξ Η.Π.Α. σμένοι;

Από το f/b 
Όλγα Χατζημάρκου (τίτλος keep life)
Στις ΗΠΑ, την πιο πλούσια χώρα του κόσμου, περίπου 40 εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενοι –σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Salvation Army– πολεμούν για να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Τον Ιούνιο η πανδημία πρόσθεσε και 40,7 εκατομμύρια ανέργους (σχεδόν 1 στους 4, και σε ποσοστό 15%).

550.000 άνθρωποι κάθε βράδυ εκτιμάται ότι είναι άστεγοι. Ο ένας στους τέσσερεις άστεγους είναι παιδί. 27,5 εκατ ανασφάλιστοι, κινητές βόμβες υγείας, σε καταγραφή του Μαρτίου. 

Για όλους τους παραπάνω ανθρώπους, ο Τραμπ αρνήθηκε να υπογράψει νομοσχέδιο χορήγησης οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και επιδόματα ανεργίας, με αποτέλεσμα εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες να μείνουν με μηδενικό εισόδημα.

Στις ΗΠΑ των ιδιωτικών φυλακών, των ιδιωτικών αστυνομικών, των ιδιωτικών στρατών. Εκεί όπου οι μειονότητες "δεν μπορούν να αναπνεύσουν" και πυροβολούνται με ευκολία, εκεί που δρα ακόμη η κου κλουξ κλαν. Εκεί όπου, αν είσαι μαύρος ή ισπανόφωνος, η πιθανότητα εγκλεισμού στη φυλακή είναι 6 φορές και 3 φορές, αντίστοιχα, περισσότερες απ’ ό,τι αν ήσουν λευκός. Εκεί όπου το 60% των μαύρων ζουν σε γκέτο και σε περιοχές που έχουν επιλεγεί για την απόρριψη απορριμμάτων.

Οι ΗΠΑ, που δεν υπάρχει πραξικόπημα στο οποίο να μην βρίσκονται από πίσω, που δολοφονεί ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται, που ξεκινάει πολέμους σε όλον τον κόσμο για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων της.
 
Γι αυτές τις ΗΠΑ από χθες μας έχουν ζαλίσει ότι είναι η μητέρα της Δημοκρατίας. Που όλοι γνωρίζαμε από τις αρχές του Νοέμβρη για το τι θα έκανε ο Τραμπ προκειμένου να μην παραδώσει την εξουσία, αλλά οι ίδιοι, τάχα μου, δεν γνώριζαν και ήταν απροετοίμαστοι. 

Πολλοί οι άνεργοι, πολλοί οι άστεγοι, πολλοί οι ανασφάλιστοι, πολλοί οι νεκροί από την πανδημία, ρατσισμός και κοινωνική αδικία. Μια χαρά λοιπόν προετοιμάστηκαν όλα για να βγει ο στρατός στο δρόμο και να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα.

(Πηγές: Βήμα, Lifo, iefimerida, antapocrisis.gr, Ημεροδρόμος, rovespieros.gr, insuranceinnovation.gr)

Σχόλια