Ο Banksy μετέτρεψε το "ταμπού" της πανδημίας σε mural

Από το provocateur.gr
Ένα νέο γκράφιτι του Bansky έκανε την εμφάνισή του σε ένα σπίτι στο Μπρίστολ. Το όνομα του έργου τέχνης είναι "Aachoo!!" και απεικονίζει μια γυναίκα με ένα μαντίλι να φερνίζεται και τα δόντια της να... πετούν στον αέρα. Το λες και απεικόνιση της πιο ανθρώπινης ανάγκης, αυτής του φτερνίσματος, που έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο ταμπού μέσα στην πανδημία; Ναι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, o Dale Comley, είπε ότι είδε έναν "ογκώδη άντρα με σακάκι υψηλών προδιαγραφών" νωρίς την Πέμπτη που πιστεύει ότι ήταν Banksy. Στο μεταξύ ο ίδιος ο καλλιτέχνης επικύρωσε το έργο στον ιστότοπό του και στη σελίδα του Instagram.
Ο κ. Comley, 27 ετών, που ζει στο δρόμο, είπε "Είδα έναν άντρα με σακάκι με γείσο να ακουμπάει στα κιγκλιδώματα απέναντι - κοιτούσε τον τοίχο όλη την ώρα", είπε. "Τότε περίπου μια ώρα αργότερα κοίταξα έξω και είδα πολλούς ανθρώπους στο δρόμο."

Όπως είναι λογικό, το έργο τέχνης, το οποίο εμφανίστηκε στο κάτω μέρος της οδού Vale, ενός από τους πιο απότομους δρόμους της χώρας, έχει προσελκύσει πολλή προσοχή τοπικά. Ο Τομ, 34 ετών, είπε ότι άλλαξε τη διαδρομή του για τζόκινγκ ώστε να μπορεί να έρθει και να θαυμάσει το έργο τέχνης.

"Είδα ανθρώπους να το συζητούν στο Twitter, νομίζω ότι είναι αρκετά καλό - είναι σίγουρα επίκαιρο", είπε.

Ο Jason Bartlett, 47 ετών, που μεγάλωσε κοντά, είπε ότι δεν πίστευε ότι η Banksy είχε δημιουργήσει δουλειά στην περιοχή. "Το άκουσα στις ειδήσεις και σκέφτηκα ότι πρέπει να πάω να ρίξω μια ματιά. Πάντα ήμουν μεγάλος θαυμαστής του, ανέφερε, συνεχίζοντας: "Θα είναι ενδιαφέρον για όποιον κατέχει το σπίτι υποθέτω."

Ο Fred Loosemore, 28 ετών, κατασκευαστής επίπλων που ενοικίασε ένα δωμάτιο στην ιδιοκτησία μέχρι πρόσφατα, δήλωσε ότι πρόκειται να βιδώσει ένα κομμάτι καθαρού ακρυλικού πάνω από το έργο τέχνης για να το προστατεύσει.
Η αλήθεια είναι πως και εμείς θα θέλαμε να το προστατεύσουμε...

Δείτε επίσης:

Σχόλια