Που βρίσκονται κρυμμένες εκατομμύρια Δραχμές στην Αθήνα;

Από το athensmagazine.gr
Σε λάθος σημείο θα πήγαιναν όσοι σχεδίαζαν να τυπώσουν δραχμές, αφού οι ιστορικές μήτρες του αλλοτινού εθνικού νομίσματος δεν βρίσκονται ούτε στο Νομισματοκοπείο.

Εκτίθενται και δη για το ευρύ κοινό σε έναν πολύ κεντρικό χώρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής 3. Εκεί που λειτουργεί, εδώ και πέντε χρόνια, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως γράφει η Καθημερινή στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζεται η ιστορία των τραπεζογραμματίων. Συγκεκριμένα προσφέρεται περιήγηση από τις πρώτες μορφές νομίσματος στην αρχαιότητα , έπειτα στα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα μέχρι το πλαστικό χρήμα.

Στο ισόγειο και το υπόγειο εκτίθενται πάνω από 600 νομίσματα και 250 τραπεζογραμμάτια και, βέβαια, όλα τα τραπεζογραμμάτια που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας, από τότε που η Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε το εκδοτικό προνόμιο. Μαζί τα νομίσματα από καταβολής του νέου ελληνικού κράτους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας από το 2010 που ιδρύθηκε το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εργαζόμενοι συνήθισαν την ερώτηση: «Η τράπεζα ετοιμάζει δραχμές;». «Μα όλες οι μήτρες τους εκτίθενται εδώ», ήταν η απάντηση που πέντε χρόνια πριν θυμάμαι να επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη των ηλικιωμένων.


Σχόλια