Μπάλες πιλάτες αντί για καρέκλες

Από το f/b Guideinart
Στο 10 δημοτικό σχολείο Τρικάλων τα παιδιά χρησιμοποιούν μπάλες πιλάτες αντί για καρέκλες

Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι η ακόλουθη.

"Μπάλες πιλάτες αντί για καρέκλες!
Με πρωτοβουλία (πρόταση κ αγορά) του ΔΣ ΓΟΝΕΩΝ κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του σχολειου μας κ έγκριση από τον κυριο Αρσένη (πρώην διευθυντή), κύριο Κωστόπουλο (πρώην διευθυντή) και κύριο Κατσιούλα (νυν διευθυντή) οι μαθητές της Α´ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν (προαιρετικά) μια σύγχρονη πρόταση στην εκπαιδευτική διαδικασία!!!!

Χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με τον δάσκαλο του Α1, κυριο Ραπτοτάσιο που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του εγχειρήματος, η πρόταση του συλλόγου εφαρμόστηκε στην πράξη.

Αυτό που δείχνουν οι έρευνες είναι ότι η συνεχής κίνηση του σώματος πάνω στη μπάλα ισορροπίας βοηθά τη συγκέντρωση και άρα τη μάθηση.

Όταν κάθεσαι πάνω σε μια μπάλα ισορροπίας, αναγκαστικά κινείσαι προκειμένου να ισορροπήσεις, έτσι ενστικτωδώς και διαρκώς χρησιμοποιείς βασικές μυικές ομάδες. Για να το κάνεις αυτό δίνει εντολές στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν «κοιμάται», αλλά αντίθετα ξυπνά και με τη διαρκή κίνηση τον κρατάς σε εγρήγορση. Επιπλέον, επειδή τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν, ενεργοποιούνται όλες οι περιοχές του εγκεφάλου.

Βοηθά στη συμπεριφορά μέσα στην τάξη και στο να γράφουν τα παιδιά ευανάγνωστα.

Σε περίπτωση που το εγχείρημα δεν ευοδωθεί, τότε οι μπάλες πιλάτες θα χρησιμοποιηθούν στο μάθημα φυσικής αγωγής .
Σε κάθε περίπτωση τα πρωτάκια μας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία !"

Πόσο όμορφη ιδέα. Μακάρι να το δούμε κι αλλού!

Σχόλια