Όλα είναι εφικτά. Σε κάθε φάση της ζωής σου είσαι δημιουργός

Από το filoitexnisfilosofias.com
Οι συνθήκες δεν είναι παρά μια πλάνη του μυαλού μας.

Αν έχουμε αυτοκίνητο θέλουμε εύκολο πάρκινγκ. Αν εργαζόμαστε κάπου θέλουμε όσο το δυνατόν λιγότερη κούραση. Αν κάνουμε οτιδήποτε θέλουμε όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία.

Από την άλλη επιζητούμε τη μέγιστη ασφάλεια, θέλουμε από πριν να ξέρουμε πως οτιδήποτε κάνουμε θα στεφθεί από επιτυχία, θέλουμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων οτι η έκβαση θα είναι αυτή που επιθυμούμε και αν δεν έχουμε αρκετά στοιχεία παγώνουμε κάθε δραστηριότητα.

Με λίγα λόγια θέλουμε το εύκολο και το σίγουρο.
Αλλά η ζωή δεν λειτουργεί έτσι.

Όταν η ευκολία γίνεται δείκτης για το αν θα κάνουμε κάτι ή όχι, πιθανότατα θα γεμίσουμε τη ζωή μας με εύκολες συνθήκες που μας δίνουν όμως χαμηλά αποτελέσματα.

Αν ήταν εύκολο να έχει κάποιος 500.000.000 πιθανόν θα τα είχαμε όλοι. Αυτό όμως τι θα σήμαινε; Καλύτερη ζωή; Λάθος. Θα σήμαινε χάος

Αν τα χρήματα ήταν για όλους ουρανοκατέβατα και εύκολα τότε θα πηγαίναμε όλοι μαζικά διακοπές, θα αγοράζαμε σπίτια, αυτοκίνητα κλπ. Αφού όμως όλοι θα είμασταν πλούσιοι ποιος θα έφτιαχνε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα; Ποιος θα έμπαινε στον κόπο να κάνει το οτιδήποτε αφού δεν θα υπήρχε η έννοια της αμοιβής;

Πρακτικά για αυτό ο κόσμος μας είναι έτσι. Εκείνος που θα βρει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα θα εισπράξει την ανάλογη αμοιβή. Εφόσον έχει προσφέρει στη κοινωνία τη σημαντική του υπηρεσία – επιχείρηση θα εισπράξει σε υλικές απολαβές το αντίστοιχο ποσό.

Όσο πιο εύκολο είναι το πρόβλημα που θα λύσει τόσο πιο λίγα θα είναι τα χρήματα που θα πάρει.

Μια επιχείρηση που πουλάει ποδήλατα δεν βγάζει τα ίδια χρήματα με μια επιχείρηση που κατασκευάζει αεροπλάνα.

Αντίστοιχα αν κάποιος δεν επιθυμεί για οποιοδήποτε λόγο να ρισκάρει δημιουργώντας λύσεις και επιζητεί περισσότερη ασφάλεια και λιγότερο ρίσκο εργάζεται ως υπάλληλος με εξασφαλισμένες απολαβές που όμως είναι μικρότερες.

Όταν επιζητάς ασφάλεια δημιουργείς έναν περιορισμό που σε κρατάει στα ρηχά. Η ασφάλεια είναι σημαντική, αλλά η πρόοδος, η ευτυχία και η πληρότητα είναι σημαντικότερα. Δεν θα πάρεις ποτέ όσα αξίζεις αν παίζεις χαμηλά και δεν θα πας ποτέ ψηλά αν δεν τολμήσεις να ξεπεράσεις τα τωρινά σου όρια που σε κρατούν εκεί από όπου θέλεις να φύγεις.

Πρακτικά για αυτό θέλεις να εξελιχθείς, γιατί νιώθεις πως υπάρχουν περισσότερα για σένα τα οποία είναι προσβάσιμα, αλλά σε φοβίζει αυτή η αίσθηση ανεπάρκειας που είναι προϊόν παρελθοντικών αποτυχιών σε διάφορους τομείς, καθώς και ο περίγυρος σου που μπορεί να μην καταλαβαίνει το όραμα σου και σου ενισχύει τα νοητικά εμπόδια.

Οι συνθήκες δεν είναι παρά μια πλάνη του μυαλού μας. Δεν θα είναι ποτέ πιο ευνοϊκές, η μέρα δεν θα έχει ποτέ 1 ή 2 ώρες παραπάνω για να ξεκινήσεις αυτό που θέλεις.

Δεν μας δημιουργούν οι συνθήκες, αλλά εμείς τις δημιουργούμε με τις αποφάσεις μας. Μπορείς να δημιουργήσεις αυτό που επιθυμείς ή να δημιουργήσεις δικαιολογίες που δεν αποκτάς αυτό που επιθυμείς.

Σε κάθε φάση της ζωής σου είσαι ένας δημιουργός, το τι δημιουργείς έχει να κάνει με το τι πιστεύεις οτι μπορείς να δημιουργήσεις.

Επομένως αν πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου, όλα είναι εφικτά.

Όσο για την ασφάλεια, η μεγαλύτερη ασφάλεια είναι να ξέρεις ότι: οποίες κι αν είναι οι περιστάσεις εσύ θα δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό για να πετύχεις. Η μεγαλύτερη ασφάλεια είναι η δυνατότητα σου να γίνεσαι η λύση.

Σχόλια