My Days of Living Sterile

Από το f/b
Αγγελος Σκούμπας / 05.08.20 Πρωί
Η μάσκα με ενοχλεί. Την φορώ και στα τρία λεπτά έχει υγρανθεί και μυρίζει άσχημα. Είναι η αναπνοή σου, μην πίνεις πολλούς καφέδες, έχει σχέση με την διατροφή σου, η μήπως με ότι σκέφτεσαι?

Αισθάνομαι ότι ζω στην Μετρόπολις, την ταινία του Λαγκ. Όσοι εργάζονται στα υπόγεια στις μηχανές φοράνε μάσκα και μυρίζουν την ίδια τους την ψυχή, οι άλλοι στα από πάνω, στην χλιδή, καθαρό αέρα καθώς δίνουν διαταγές πως να χτιστεί η πόλη.

Έχω έτοιμα τα απαραίτητα έγγραφα. Κάρτα δήλωσης αθλητή, την μετακορωναϊού εποχή, κάτι σαν την δήλωση πολιτικών φρονημάτων παλαιότερα. Όχι, δεν αρρώστησα, όχι δεν ήρθα σε επαφή με ιδέες-ιούς. Η διαδικασία να κλείσεις ραντεβού στην πισίνα από την προηγούμενη, μου θυμίζει τα ντοκιμαντέρ για την εκκένωση της Σαιγκόν.

Τηλεφωνήματα , περίπου 20 την φορά για να εξασφαλίσεις μία θέση στην πισίνα, στο "ανδρικό".

Το νερό είναι ζεστό, υπερβολικά ζεστό που στο σούρουπο καθώς δεν ανάβουν οι προβολείς του κολυμβητηρίου για λόγους, προφανώς οικονομίας, αρχίζει να αχνίζει.

Καθώς οι διαδρομές βρίσκονται στον άξονα ανατολή-δύση, κάθε φορά που κολυμπώ δυτικά, ο ήλιος που πέφτει φωτίζει τα νερά αρχικά σε κίτρινο, έπειτα σε ρόζ και καταλήγει σε χάλκινο λίγο πριν τις εννιά το βράδυ.

Κάθε φορά που βγάζω το κεφάλι στο πρόσθιο, νιώθω σαν τον Μάρτιν Σιν στο Αποκάλυψη Τώρα, την ώρα που φτάνει στο στρατόπεδο-καταφύγιο του παρανοϊκού Μπράντο. Εχθρός μου η παράνοια, σε αφθονία τον τελευταίο καιρό. Εκ φύσεως αντιδραστικός, μάλλον από σύμπλεγμα κατωτερότητας και κρυφο-ναρκισσισμού, σκεπτικιστής και υπεραναλυτής, προσπαθώ να κατανοήσω μία κατάσταση την οποία την ακούω περισσότερο παρά την νιώθω.

Τι δεν καταλαβαίνεις ? Επιχείρημα της μιας όχθης.....

Φεύγω τελευταίος από την πισίνα, για να αποφύγω τον συγχρωτισμό.
Τα απομεινάρια του Ήλιου αντανακλούνται στην ήρεμη επιφάνειά της.

Ο πάνω κόσμος αντικατοπτρίζεται στην ήρεμη επιφάνεια, μου δίνει την εικόνα το πως θα έπρεπε να είναι.
 
Κατά λάθος μία μάσκα μίας χρήσεως αφημένη σε τσέπη παντελονιού μου, πλύθηκε στο πλυντήριο. Στο "40 χρωματιστά βαμβακερά". Μυρίζει μαλακτικό, είναι ανέπαφη. Θα δω πόσο θα αντέξει, μυρωδιά & μάσκα.

Καλή σας Μέρα.


Σχόλια